promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
James Cameron erősen beleszólt a Terminátor: Sötét végzetbe
Borítókép:  Kerry Brown - Skydance Productions and Paramount Pictures.
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Úgy néz ki ő is tehet arról, hogy a filmet a többség csak közepesre értékeli.

Nehéz mit kezdeni a Sötét végzettel, mert egyértelműen jobb, mint az Ítélet napja utáni darabok, (bár azoktól nem nehéz) azonban nem tudja megugrani azt a szintet, amit elvárnánk a franchisetól. A közönség ezt érzi, és nem is támadták be a mozikat. A 185 millió dolárból összehozott alkotás jelenleg 129 milliónál tart világbevételben, ami nagyon nem jó.

 

Van rá sansz, hogy el fogják kaszálni a további filmeket, és a sarokba dobják a franchiset. Igazat megvallva, az eredeti sztorit már nem is kellene tovább forgatni. Találjanak ki neki egy új univerzumot, de az Arnold Schwarzenegger Linda Hamilton verziót szerintem is már békén kellene hagyni.

A Sötét végzetnek sok hibája van, amitől meg jó, azt a korábbi filmekből másolták. Ha mindenki őszintén magába néz, annyit mond, hogy ezt már látta. Van persze meglepő fordulat, amit Tim Miller harcolt ki, ez pedig John Connor szála. A cikkre csak az kattintson, aki már látta a filmet, mivel spoileresen tárgyaljuk.

 

Sokan úgy hiszik, hogy James Cameron csak a távolból figyelte a Sötét végzetet, ami valamennyire igaz, mert például sosem járt a forgatáson. Akármennyire is úgy tűnt, hogy Miller szabad kezet kapott Camerontól, az első és második rész rendezője még a forgatókönyvet is teljesen átírta, hogy a karaktereket a megfelelő mederben tartsa. Mivel közben az Avataron is dolgozott, így volt olyan, hogy csak a felvétel előtti nap tudta küldeni a kész anyagot.

A rendező most a CinemaBlendnek elmondta, hogy a vágást is végig felügyelte. A Miller féle változatot túl hosszúnak ítélte, így vele együtt, és a film másik producerét, David Ellison-nal újravágták.

„Néhány mellékszálat teljesen ki lehetett hagyni. Mivel magam is vágok, így egy mindenre kiterjedő konkrét visszajelzést tudtam adni. Két és fél hónapunkba került, mire végezni tudtunk vele. Tényleg tűzben edződött ez az alkotás. Azonban mit mondjak, a kreatív munka ezzel jár, nem igaz?”

- mesélte Cameron, aki hozzátette, hogy a vágás alatt rengeteget vitáztak.

Vajon Cameron kivághatott a filmből olyan jeleneteket, amik jobbá tették volna? Ezt talán megtudjuk majd a rendezői változatból, már ha kapunk olyat, de szerintem igen, mivel a DVD eladásokkal is kozmetikázni kell majd kicsit a bevételeket.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás