promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Sok év utáni vezeklés - Terminátor: Sötét végzet kritika
Borítókép:  Kerry Brown - SKYDANCE PRODUCTIONS AND PARAMOUNT PICTURES.
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Tim Miller és James Cameron bocsánatot kér A gépek lázadása miatt, de minek?

A rajongók előtt elhúzták az összes mézesmadzagot, amit lehetett. Semmibe vett folytatások, Terminátor 1,2 hangulat, R-besorolás, és még sorolhatnám. Ha ezt a Terminátort James Cameron rendezi, akkor se lett volna jobb, csak egy bizonyos fokkal. A forgatókönyv persze megpróbál újítani, de teljesen feleslegesen.

Ha nincsen Linda Hamilton, ez a film totálisan megbukna. Ő az egyetlen, aki valami hangulatot ad az egésznek. Schwarzenegger szála jó, de mégis felesleges, valamint felejthető. Az a robbanás, amit Az ítélet napja hozott teljesen elmarad. Ebben a filmben nem izgulsz senkiért, nem kötődik hozzád senki, és ha nem lenne egy Sarah Connor nevezetű karakter, már a felénél felállnál és otthagynád a mozit.

A külföldi kritikusok helyesen mondták azt, hogy ez a film bronzérmes, és méltó harmadik rész. De hát azok a szennyek mellett, amiket a franchise produkált nem nehéz. A gépek lázadása próbált szintet lépni, de nem tudott. James Cameron a Terminátor 1,2-vel érte el a csúcsot, de annyira, hogy azt a szintet már soha nem lehet meglépni.

Amikor a rajongók anno azt mondták, hogy Az ítélet napjával számukra vége van a Terminátor filmeknek, ott lett igazuk. Lehet ezt egy harmadik résznek tekinteni, de aki megnézi fanként, csak annyit fog mondani, hogy miért nem álltam le a második résznél? A Sötét végzet a sivatagban izzadságtól nedves törölközőjéből próbálja visszanyerni a vizet, úgy, hogy kifacsarja, lenyeli, és boldog, hogy vízhez jutott. Az alkotás csak az elején izgalmas, utána sivatagi törölközővé válik, amit senki sem akar megtapasztalni.

Hihetetlen ezt kijelenteni, de a "Terminátor 3" (idézőjelbe téve) nem egy rossz film. Azonban ha 2003-ban ez érkezik A gépek lázadása helyett, akkor bizony ezt fikáznánk bőszen, és nem azt. Ez egy jobb alkotás, kétségtelen, azonban semmilyen módon nem tökéletes.

Sokan dicsérték az akciót, és én csak annyit kérdeztem tőlük, hogy mit? Az elején az autós üldözős jeleneten kívül semmi említésre méltó nincsen a filmben, és hát szögezzük le, hogy ezt is a Terminátor második részéből másolták többnyire. Minimális kidolgozottság, összecsapás, és Tim Millernek is szóljon valaki, hogy ne essen Michael Bay hibájába: ha valami felrobban, mint az állat, attól az még nem lesz látványos. A repülőgépes jelenetben sincsen semmi feszültség, az egész csak egy odavetett valami. A Terminátor 2-ben a kamionos üldözés, a kórházi menekülés, és a végkifejlet is tele van izgalommal, és minden momentuma precízen fel van építve. Itt semmi ilyesmit nem tapasztalsz. Ha már másolnak, legalább az megtörténne rendesen.

James Cameron, te meg ne akarjál itt folytatásokon gondolkodni. Foglalkozz csak a kis Avatarral, és hagyd már kimúlni ezt a franchiset. Jó Terminátor alkotást szeretnél csinálni? Mutasd meg milyen nehéz volt Kyle Reese-t visszaküldeni az időben, vagy tudom is én.

Ez az univerzum már nem bír többet. Rev-9-esek… Jézusom. Gabriel Luna sosem lesz Robert Patrick, a T-800 nem fogja védeni John Connort, és az exfeleséged karakterének sincs már hova fejlődnie a beszólásokon kívül. Hozzáteszem, Linda nagyon jól tette, hogy sokszor rád csapta a telefont, amíg meg nem tudta, hogy Terminátor meg meló ügyben keresed.

Tényleg csak Linda Hamilton miatt érdemes megnézni a Sötét végzetet, és zárjuk le az egészet Az ítélet napjával. Tökéletes retró szórakozás, egyszer nézhető, de minden kifogyott belőle.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás