Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Stephen King megvédte a Trónok harcát

Stephen King megvédte a Trónok harcát

Zene, Film & Kultúra

Stephen King megvédte a Trónok harcát

Zene, Film & Kultúra

Toronicza Péter 15:25

Az írónak van egy teóriája, hogy miért zúgolódnak ennyit a rajongók. Cikkünkben spoilerekbe ütközhetsz.

Ha valaki, hát King tudja, hogy milyen, ha a műveit a képernyőn kell viszont látni. Olyan helyzetbe persze még ő sem került, hogy egy befejezetlen regénye előbb debütált a képernyőn, mint elérhetővé vált a boltok polcain.

Stephen King továbbra is imádja az utolsó évadot, és ezzel nincsen egyedül, mivel nekem sincs bajom vele. Az utolsó előtti részt többször is leültem megnézni egymás után, és ilyen valóban ritkán fordul elő nálam. Talán a Breaking Bad „Ozymandias” című epizódjánál történt meg utoljára.

A történettel nincsen baj, azt viszont én is érzem, mint mindenki más: David Benioffot és D. B. Weiss kezében nincs ott George R.R. Martin alapanyaga, így a karakter kidolgozások egyre pocsékabbak, míg a párbeszédek egyre gyengébbek lettek.

Annyira a végkimenetelre fókuszált az egész sorozat, hogy ezek erősen háttérbe szorultak. George R.R. Martin ki is jelentette, hogy ő még el tudott volna képzelni néhány évadot a Trónok harcához. Ha az utolsó két regény az asztalon lenne, akkor ezt valószínűleg meg is lehetett volna valósítani.

Közben a másik író King a Twitterén vette védelmébe a szériát:


„Nekem tetszik eddig a Trónok harca utolsó évada. Még az is bejött, hogy Dany teljesen bekattant  Királyvárnál. Sok negatívumot kap mostanság az utolsó évad, de szerintem ez csak azért van, mert az emberek nem akarják, hogy véget érjen. Azonban tudjátok, hogy mondják: minden jónak…”

Közben már jócskán átlépte az egymilliót azon követelők száma, akik aláírták a petíciót, hogy forgassák újra a Trónok harca utolsó évadát.

Borítókép: TOBIAS HASE / DPA / AFP