Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Országjáró turnéra indul a világhírű természetfotó-kiállítás

Országjáró turnéra indul a világhírű természetfotó-kiállítás

Zene, Film & Kultúra

Országjáró turnéra indul a világhírű természetfotó-kiállítás

Zene, Film & Kultúra

Promotions 10:48

Vasárnapig a Bazilikánál csodálható meg Máté Bence világhírű természetfotós kiállítása, aztán vándorútra indul az országban. A legjobb este, speciális, LED-fénynél megnézni. A hatalmas méretű, ultramodern paravánokon 623 fotóját láthatjuk. 

Március 31-ig még a Szent István-bazilika előtti téren lehet látni a legismertebb hazai természetfotós, Máté Bence grandiózus és különleges kiállítását. Április 1-én lebontják és viszik tovább, előbb Debrecenbe, majd Gödöllő, Eger, Keszthely, Szeged, Győr és Miskolc következik.

Mindenhol egy hónapig lehet majd ingyenesen megnézni.

A Turista Magazin írása szerint a hatalmas méretű, ultramodern paravánokon Máté Bence 623 fotóját csodálhatjuk meg. A legjobb este, ekkor a képeket speciális, LED-fények világítják meg hátulról. Az U alakú paravánok mindegyike más-más témát dolgoz fel a jelenkor természeti értékeiből, élőlényeiből,

a képek között több nemzetközi díjat nyert alkotás is szerepel.

Máté Bence Fajbook néven „állatgyűjtő” versenyt alapított, hogy minél több vadon élő állatfajról készítsenek fotókat a versenyzők, amit aztán a rendszerbe feltöltve a régi matricás album mintájára gyűjthetnek, pontokért. A képek művészi minősége ezúttal nem számít, a lényeg, hogy

a versenyben megadott 700 fajból minél többet összegyűjtsenek a résztvevők.

A világhírű természetfotós – aki a „láthatatlan madárfotós” néven vált ismertté a Spektrum tévécsatornán – a kiállításhoz kapcsolódva minden városban szórakoztató történeteket mesél a munkásságáról. A budapesti előadásra, amit a Budapesti Kongresszusi Központban tart már kevés a hely. Az előadások a kiállításnak helyt adó városokban folytatódnak.

Borítókép: Gulyás Attila (Turista Magazin)