promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Tényleg az Érkezés lesz az év sci-fije?
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
Denis Villeneuve rendező két nagy dobást csinálhat. Ebben az évben az Érkezéssel robbanthat, utána pedig már jön a Szárnyas Fejvadász második része tőle. Az Érkezés nem azoknak lesz a mozija, akik futurisztikus robbanásokat és akciót várnak. Az igazi sci-fi rajongókat jobban érdekli, hogy üssön a sztori és ne városokat romboljanak le. Nos, ezt az Érkezésben a kritikusok szerint meg is fogják kapni. A filmet közben a Velencei Nemzetközi Filmfesztiválon már bemutatták, ahol nagyon is pozitív fogadtatásban részesült az alkotás. A kritikusok szerint egy filozofikus sci-fit kapunk majd. A The Hollywood Reporter például a Harmadik típusú találkozásokhoz hasonlította, és szerintük jobban sikerült a kevésbé emberibb Nolan féle Csillagok Közöttnél.

Az Érkezés mindenesetre pont olyan film lesz, ami nem fog mindenkinek tetszeni, de pont ez a lényege. Most a nagyon igényes közönség kielégítése van soron. Aki nem a filmre vágyik, hanem olvasásra, az se csüggedjen, mert kiadják Ted Chiang novelláskötetét is: Életed története és más novellák címmel, ami a film alapjául szolgált.
 
Aki még egyáltalán nem hallott semmit a filmről, annak itt van az alapsztori: a Föld jó néhány pontjára titokzatos, óriási tárgyak szállnak le. Amerikában a hadsereg vezetésével különleges egységet hoznak létre, hogy eldöntsék, mi a teendő. Megpróbálják felvenni a kapcsolatot a vendégekkel, de a háborúra is felkészülnek. 

A csapatnak több civil tagja is van, az egyikük egy nyelvész (Amy Adams), akinek az a dolga, hogy segítse a földiek és az idegen lények kommunikációját. Ő is behatol az egyik űrhajóba, és találkozik a másik világ küldöttével…  ettől kezdve látszólag egyre gyakrabban irányítja ő az eseményeket. Víziók, emlékképek kísértik, melyek valamiképpen összefüggenek az emberiség legnagyobb kalandjával, amiről még senki nem tudja, hogy békét hoz-e, vagy háborút. Amy Adamsnek amúgy ajánljuk, hogy vezessen be katalógust az óráin. (Torony)
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás