promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Világszenzáció, felkavarja a világot az egyiptomi piramisoknál talált kísérteties tárgy

Világszenzáció, felkavarja a világot az egyiptomi piramisoknál talált kísérteties tárgy

Borítókép:  Profimedia/illusztráció
Tech & Tudomány
Kategória fejléc

A tárgy kapcsán új elméletek is születtek, hogy miért építhették az egyiptomi piramisokat.

Új elmélet is van, hogy miért építhették a piramisokat Egyiptomban.

Az egyiptomi piramisok mellől elképesztő dolgok kerülnek elő a sivatag belsejébe, sok esetben pedig a tudósok azzal szembesülnek, hogy egyszerűen nem tudják, hogy mi lehetett egy-egy tárgy felhasználásának célja többe ezer évvel ezelőtt az ókori civilizáció ölelésében. Rengeteg ilyen tárgyról tudunk, és ezekhez bizony nagyon sok elmélet is kapcsolódik a titokzatosságuk után. Épp ezért nagyon sokat írnak is róluk a közösségi médiában,

Ilyen az úgynevezett Sabu-korong is.

Az ókori Egyiptom egyik legkísértetiesebb tárgya.

A szakkarai naekropolisz egyik szegletében találták meg még korábban, és azóta élénk vitákat gerjeszt, hogy valójában mi lehet a rendeltetése. Sabu egy ókori tisztségviselő volt, és mellette temették el. Csupán egyetlen ehhez hasonló tárgy került elő Egyiptom földjéből, ezért is okoz fejtörést a tudósoknak, hogy valójában mire használhatták több ezer évvel ezelőtt.

Egy nagyon precízen megmunkált kőadényről van szó, amely futurisztikusan néz ki, akár a 20, században is készíthették volna. Ötvözi a retrót és az egyszerűséget, elüt azoktól a térgyaktól, amelyeket előhoztak a piramisok árnyékából Egyiptomban.

Kormánykerékre is hasonlít, nagyon gyakran így jellemzik.

Sok kutató szerint olajlámpát állíthattak bele, míg mások szerint egy olyan tárgy, amely valamiféle tudományos kísérletet hivatott segíteni, sok elmélet szerint hangszer lehet. És ez az egyik legelképesztőbb állítás, amely még olyan teóriákat is előhozott, hogy az egyiptomi piramisok valójában mik lehetnek.

Ezen elmélet azt mondja, hogy az egyiptomi piramisok óriási hangszerek lehetnek, amelyeket gyógyításra használtak az ókori világban. Kevesen osztják ezt a nézetet, de nagyon sok helyen megemlékeznek róla a titokzatos Sabu-korong kapcsán, amelyről bizonyosat tehát a mai napig nem tudunk, hiszen egyedülálló tárgyról van szó.

Így néz ki a Sabu-korong: