promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Ha nem indul újra a telefonod, ez a trükk életmentő lehet számodra

Ha nem indul újra a telefonod, ez a trükk életmentő lehet számodra

Borítókép:  Unsplash
Tech & Tudomány
Kategória fejléc

Xiaomi és Poco tulajdonosok, sziasztok! Ha téglásodott a telefonotok, ez a cikk nektek szól!

Mire használhatunk egy 6 colos, szaknyelven szólva „téglásodott” okostelefont, ami nem hajlandó bekapcsolni? Ajtótámasznak, billegő bútor stabilizálására, de esetleg jégakkunak is megteszi, kiolvadása után pedig akár még életre is kelhet!

Akinek volt már Xiaomi vagy Poco telefonja (főleg az utóbbi), jó eséllyel belefuthatott abba a hibába, hogy egy újraindítás vagy egy szoftverfrissítés után nem hajlandó bootolni a készülék. Hiába tartjuk nyomva a bekapcsológombot, hiába tesszük fel töltőre, hiába próbáljuk a fastboot menüt előcsalogatni, semmi nem történik.

Sajnos a Poco M és X szériáknál kimondottan gyakori ez a jelenség, de mielőtt a szervizbe rohannánk, érdemes megpróbálkozni valamivel, ami jó eséllyel segíthet rajtunk.

Életmentő lehet a trükk

Három lehetőségünk van, egy hosszabb és egy két rövidebb. A hosszabb, hogy megvárjuk, míg teljesen lemerül a telefon. Ez akár egy hétig is eltarthat, főleg ha magasabb töltöttségnél történt az eset. Az egyik rövidebb pedig, hogy a hangerő plusz gombját valamivel nyomva tartjuk – így gyorsabban merül, de még ez is igénybe vehet jó néhány órát.

A másik rövidebb – és nem ér nevetni –, ha berakjuk a fagyasztóba a telefont. Igen, a fagyasztóba. Érdemes valamibe bebugyolálni és nem közvetlenül nekitapasztani a karajnak, de a dolog tényleg működik. Sokaknak ismerős lehet a téli hidegben gyorsabban merülő telefon (iPhoneok esetében is volt erre példa), így logikus, hogy ebben az esetben gyorsan lenullázhatjuk az akksit.

Elég 1-2 óra is, persze ezt követően várjunk, hogy kiengedjen, ne dugdossuk párásan a töltőre. Legjobb, ha csak másnap próbálkozunk – legalábbis ezt írják a Mobilaréna fórumán. Ezt követően már csak annyi dolgunk van, hogy a töltőre dugva várjuk, hogy megjelenjen a kis elem piktogamm, jelezve, hogy veszi a töltést, majd néhány perc múlva magától bekapcsol a készülék.

Mielőtt azt hinnénk, hogy ez csak valami tréfa, egy szerkesztőségi Pocót is így sikerült újraéleszteni tetszhalott állapotából, és a fórumozók többsége is sikerről számolt be.

De mit tehetünk, hogy elkerüljük a kálváriánkat? A legjobb, ha nem az újraindítást, hanem a kikapcsolást választjuk, a frissítést pedig lehetőleg kerüljük el, hiszen az is okozhat hasonló tüneteket. Amennyiben azonban erre nincs mód – hiszen egy update-et nem véletlenül szoktak kiadni –, jó, ha van a közelünkben egy fagyasztó!