promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Hogy kell kiejteni a Xiaomi mobilok nevét? Magyarországon több százezren tudják rosszul, íme az igazság
Borítókép:  Profimedia - illusztráció
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A legtöbb techkütyü gyártójának neve általában már nagy nehézséget gurít elénk, ha éppen kiejtésről van szó.

Az elmúlt hetekben sorra vettünk egy rakat olyan termék- és brandnevet, amelyeknek a kiejtése nagyon sokszor nehézséget okozhat, sőt, sokan már a helytelen kiejtést viszik tovább. Pedig sokan jól tudják, ám a népnyelv képes óriási meglepetéseket okozni, ráadásul az is megfigyelhető, hogy ezeknek az emberek nagyon sokszor nem is néznek utánuk. Korábbi cikkeinkben, így a karácsonyi bevásárlások előtt és közben, amikor sokkal jobban figyelünk mindenféle termékre, akcióra és ajándékvásárlási lehetőségre, elkezdtünk nektek egy olyan cikksorozatot, amelyben bemutatjuk, hogy az egyes termékek vagy márkák, esetleg áruházak vagy diszkontláncok neveit valójában hogyan is kell kiejteni. 

Korábban már foglalkoztunk a Jysk, az Auchan vagy éppen a Samsung és a Huawei kiejtésével is. Most pedig az egyik legnehezebb következik, a Xiaomi.

A Xiaomi néhány év alatt lett nagyon ismert, ezért is eshet meg, hogy még kevésbé tudjuk, hogy kell kiejteni a nevüket.

A legtöbbször ksziaomi vagy szájomi néven hallhatjuk, sokan így oldják fel a szóban rejlő, zavaró x-et, amely meglehetős nehézséget okoz nekünk kiejtésben. A cég amúgy kínai eredetű, és első okostelefonjukat még több mint 10 évvel ezelőtt dobták piacra, székhelyük Pekingben van, a név, a Xiaomi pedig annyit tesz, hogy rókafarkú köles.

És hogy kell kimondani a nevét?

Úgy, hogy 'saomí'.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás