promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
A NASA kamerájának képét hirtelen óriási fényáradat terítette be

A NASA kamerájának képét hirtelen óriási fényáradat terítette be

Borítókép:  Profimedia/illusztráció
Tech & Tudomány
Kategória fejléc

Nem mindennapi felvételt készített a NASA.

Az elmúlt időszakban a NASA elképesztően sok felvételt, videót és képet tett közszemlére, hiszen rengeteg projektjük van a világűrben, ezek közül pedig a legfronsabb jelenleg a marsi misszió, a Perseverance és a Curiosity marsjárók munkája, amelynek keretében az egyik fő kérdésre szeretnénk váalszt kapni majd idővel, hogy van-e vagy éppen volt-e élet a vörös bolygón, ha pedig volt, akkor mi vezethett oda, hogy ennyire megváltozott a bolygó felszíne. Közben pedig a James Webb űrtávcső segítségével olyan messzire látnak a világűrben, amelyre még nem volt példa az emberiség történelmében.

Most a NASA egy nem mindennapi felvételt tett közzé, amelyen valami hihetetlen dolog látszik.

Matthew Dominick volt az az űrhajós, aki éppen ott tartózkodott a helyszínen, a nemzetköz Űrállomáson és figyelte az eseményeket, a háttérben a csodálatos fényáradatban úszott a Föld, amelyen nagyon is élesen látszanak az éjszakai fények. A felvétel már így is magáért beszél, nem is kellene semmi különlegesség, ám mégis van mozgás az anyagon.

Egy meteor felrobbanását regisztrálta, amikor a Föld légkörébe ért. Az asztronauta megörökítette tehát azt a jelenséget, amely a világűrben elképesztő sebességgel zajlott le, ugyanis a meteorit 28 ezer km/h sebességgel húzott el "a feje felett". A videón látszik, hogy hirtelen jelenik meg, és két másodperc alatt már szét is robban, csupán negy nagyon erős fényjelenséget látunk.

Íme a videó:

(via IFLScience)