promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A NASA tudósai is totál lesokkoltak attól, amit a Napon láttak
Borítókép:  Profimedia - illusztráció
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Elképesztő jelenség játszódott le a Napon.

Az elmúlt időszakban az űrkutatás központi téma lett szinte minden újságban, a NASA marsi projektje, majd a Perseverance marsjáró küldetése, amelynek keretében azt kutatja, hogy a Marson volt-e valaha élet, milyen formában, illetve mikor lehetett vége ennek. A James Webb űrtávcső révén pedig minden eddiginél élesebb képeket kaphatunk a távoli világűrből.

Nem csoda tehát, hogy az űr igazán elérhető távolságba került az emberiséghez. A megélénkülő információs zajban pedig minden érdekes lesz. Nemsokára a Holdra indulhat majd küldetés, amelynek keretében emberek érkezhetnek az égitestre. Az Artemisz-projekt egy elképesztő jelentőséggel bíró küldetés lehet, a tudósok közben már arra is kitaláltak egy hatalmas fejlesztéssel járó dolgot, hogy tudnák az oxigént szállítani a Hold felszínén.

Erről korábbi cikkünkben már részletesen is írtunk.

Most pedig hihetetlen dolog játszódott le a Napon, amelyről rengeteg lap beszámolt, egy kolosszális „villámbecsapódás" történt ugyanis a bolygón. A kisülés körülbelül 500 ezer kilométer hosszú lehetett, ami egy brutális szám. Ekkora kisülést még a Földön sem regisztráltak soha. Az elképesztő történés amúgy még január 19-én játszódott le, a „villám" pedig a Naprendszerünk felső részéből érkezhetett. A jelenség pedig rapid idő alatt játszódott le, csupán néhány másodpercig tartott, és nem okozott napkitörtést – írja a The Sun-ra hivatkozva a Borsonline.

A The Sun oldalán még felvételt is láthattok a nem mindennapi jelenségről.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás