promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Feltalálta a világ legkegyetlenebb kínzóeszközét, majd egy olyan mellbevágó tragédia történt, amitől mindenki megrökönyödött

Feltalálta a világ legkegyetlenebb kínzóeszközét, majd egy olyan mellbevágó tragédia történt, amitől mindenki megrökönyödött

Borítókép:  Profimedia
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Promotions

Senki sem számított arra, ami történt, főleg nem a feltaláló. 

A feltalálók gyakran örömüket lelik abban, ha látják, hogy alkotásaikat használják, de ők maguk is szívesen alkalmazzák azokat. Habár manapság már szerencsére nem túl gyakori, de a történelem során az emberek kitaláltak/feltaláltak néhány igazán szörnyű kínzási módszert is, nem csupán az életünket megkönnyítő eszközöket.

Szerencsére az évszázadok során sok ilyen brutális technika kiment a divatból. Van azonban egy bizonyos eszköz, mely felejthetetlen maradt: a Brazen Bull, mely első látásra nem biztos, hogy sokat mond, de ha megtudod, mi az, garantáltan összeszorul a gyomrod. 

Ezt az ősi kínzóeszközt nemcsak arra használták, hogy megkínozzák az embereket, hanem arra is, hogy borzalmas módon véget vessenek az életüknek, ha a hatalmon lévők ezt szükségesnek tartották. A Kr. e. 6. században egy görög feltaláló által készített eszköz egy óriási bika alakú, belül üreges, és egy csapóajtóval ellátott, bronzból készült kínzóeszköz volt.

Az áldozatokat bezárták a Brazen Bullba, melynek szája mellett csövek voltak. Amikor pedig rázárták az ajtót, a hatalmas üreges szobor alatt tüzet gyújtottak, ami gyakorlatilag elevenen megsütötte az illetőt. A borzalmas befejezésként a bika szájánál lévő csöveket úgy tervezték, hogy az áldozat gyötrelmes sikolyait bikabőgéssé változtassák.

E rémisztő eszköz feltételezett alkotója egy Perilausz nevű athéni férfi volt: ő találta fel, építette meg és mutatta be a bikát Akragaszi Fálarisznak, a szicíliai állam zsarnok türanniszának. Fálarisz pedig a kegyetlenségéről volt híres.

Amikor Perilausz bemutatta az eszközt, Fálarisz megkérte, hogy másszon bele, és mutassa meg, hogy a benne lévő személy sikolyai hogyan hallhatók kívülről. Csakhogy miután Perilausz bement, hogy megmutassa, hogyan működik a találmánya, bezárták, és tüzet gyújtottak alatta, így a Brazen Bull feltalálója lett az első áldozata.

Habár Fálarisz az utolsó pillanatban kiszedette a feltalálót a kínzóeszközből, a dolgok még rosszabbra fordultak: a zsarnok megparancsolta, hogy Perilauszt vigyék fel egy domb tetejére és taszítsák a halálba. Valószínűleg nem egészen erre számított a feltaláló. 

Forrás: Study