5 népszerű élelmiszer aminek nincs helye a konyhádban, meg fogja köszönni a szervezeted ha azonnal kihajítod ezeket
Olvass tovább...
Nem csalás, nem ámítás: létezik egy olyan étel a világon, amit akár 3000 év után is elő lehet venni és ugyanolyan finom, mintha frissen vásároltuk volna.
Előfordul, hogy egy nagybevásárlás alkalmával a kamra mélyére kerül egy-egy doboz alapanyag, amit később megtalálva csak fogjuk a fejünket, hiszen rég lejárt a szavatossága. Létezik azonban egy olyan dolog ezen a világon, ami minden túlzás nélkül soha nem romlik meg.
Amennyiben a spájzban egy porosodó üveg mézre bukkansz, nagyon jó hírünk van: elég csak leporolnod és kibontanod, épp ugyanolyan íze lesz, mintha ma vetted volna. Ez pedig annak köszönhető, hogy a természetes, megfelelően tartósított méz nem jár le. Sőt!
Noha legtöbbünknek nem kell aggódnia több ezer éves mézkészletek miatt, e felfedezés egyértelműen bizonyítja, hogy ha megfelelően tárolják, a valódi méz nagyon-nagyon sokáig eláll. A méz varázslatosan hosszú élettartamának oka a biológiai felépítésében rejlik.
Olvass tovább...
Cukortartalma és alacsony pH-értéke, valamint a méhek mézkészítési folyamata miatt a mézben nem maradnak életben azok az organizmusok, melyek miatt megromolhatna. A méznek azonban természetesnek kell lennie, és megfelelően le is kell zárni ahhoz, hogy sokáig élvezhessük.
Noha a méznek nincs lejárati ideje, mégis természetes változásokon mehet keresztül: a méz idővel a hőmérséklet változásától függően besötétedhet, elveszítheti aromáját és ízét, vagy kikristályosodhat. Habár az illat vagy az íz megváltozása kevésbé lehet vonzó, a kristályosodó méz teljesen normális, és az ízén semmit sem változtat. Sőt: ez bizonyítja, hogy a méz valódi és nem pasztőrözött.
Olvass tovább...