promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A NASA nem titkolja, a kamerák rögzítették a Marson, a szakértők szerint ez lehet a kulcs a marsi élethez
Borítókép:  Profimedia/illusztráció
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Elsöprő felfedezés a vörös bolygón.

A Mars iránti érdeklődés nem csökken, a NASA pedig rendre közli is velünk a legfrissebb híreket. Korábban hatalmas kampány keretében landolt a Perseverance marsjáró a Marson, és nem kisebb célt tűzteki ki az általa gyűjtött minták megvizsgálása után, minthogy végre fény derülhessen a nagy rejtélyre, amelyről már milliók beszélnek a Földön, hogy valójában volt-e élet a Földön, és mi volt az a jelenség, amelytől megváltozott a bolygó éghajlata.

Nagyon sok kérdés van, de a minták révén egyre közelebb kerülhetünk a megfejtésekhez.

Egy titokzatos lyukat találtak a Mars felszínén, amely mindenre választ adhat hamarosan.

A Marsi Felderítő Orbiter (MRO) nemrégiben rögzített olyan lyukakat a bolygón, amelyek potenciálisan a marsi "alvilágba vezethetnek", ahol még több nyomot találhatunk arra vonatkozóan, hogy mi történhetett a bolygóval. Ezek a kis tetőablakok felszín alatti lávacsövekhez vezethetnek. Itt akár fent is maradhatott az élet, ha volt egykor a bolygón, hiszen ezekben a kis járatokban a bolygó vad hőmérsékleti ingadozásai ellen is védett környezet lapul.

Ezek a területek a mars védett kis mélyedései, a most talált lyuk átmérője amúgy csak néhány méter, de lávacsövek felszín alatti labirintusát rejtheti, vagyis egy olyan világot a Marson, ami még nem volt ismert az emberiség előtt ezidáig.

Ezek a helyek pedig segíthetnek majd a Marson stabilabb környezet kialakítására is a majdna érkező földi űrhajósok számára. Ezek a helyek ideálisak lehetnek tehát arra, hogy az emberek itt tartózkodhassanak hosszabb távon is, legalábbis ezt feltételezik a szakértők, hiszen a holdon talált hasonló szerkezetek erre engednek következtetni.

Így néz ki a lyuk, a bejárat a marson:

(via PopularMechanics)

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás