promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Minden hazugság volt, az egyiptomi piramisok alatt brutális dolgot találtak

Minden hazugság volt, az egyiptomi piramisok alatt brutális dolgot találtak

Borítókép:  Profimedia/illusztráció
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Promotions

Hihetetlen dolog derült ki az egyiptomi piramisokról, erre senki nem is számított.

Az egyiptomi piramisok a világ leghíresebb építményei közé tartoznak, és az elmúlt évtizedekben számtalan érdekességről derült ki az igazság a monstrumok építésével kapcsolatban. Az elmúlt évtizedekben tehát számtalan bizonyíték került elő arról a tényről, hogy kik és hogyan építhették ezeket a monumentális alkotásokat.

Előkerültek írásos feljegyzések, bizonyítékok utakra a sivatag közepéből, illetve képi megjelenítés is az építésre vonatkozóan. Ám nagyon sokan ezektől eltekintenek, amikor arról szólnak, hogy valószínűleg egy fejlettebb civilizáció, vagy éppen egy földönkívüli civilizáció segíthette az ókori egyiptomiakat több ezer évvel ezelőtt, hogy ennyire pontosan felépítsenek gigantikus monstrumokat.

Ám most van egy bizonyíték, amely arra enged következtetni, hogy mégsem voltak olyan precízek az egyiptomiak.

A piramis alján találták meg a bizonyítékokat.

A gízai nagy piramis ugyanis egy korábbi építési hiba miatt megdőlt egykor. az alapja ferdén épült egykor, tehát nincs meg azaz isteni tökéletesség, amelyről sokszor ódákat zengenek, és amely tökéletesség és precizitás sokszor hangzik el érvként olyanok szájából, akik azt mondják, hogy bizony nem építhették emberek az akkori tudással ezt a monstrumot ilyen mértani pontossággal.

A piramis nyugati oldala hosszabb, mint a keleti. Az építési hiba pedig ókori eredetű, és erre a kutatók világítottak rá, tehát az építők több ezer évvel ezelőtt hibát követtek el az építés során, nem tökéletesek az arányok.

Így néztek ki eredetileg a piramisok az ókorban, a felületüket később távolították el:

(via LiveScience)