promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Világszenzáció, tudjuk ki fekszik az egyiptomi nagy piramisoknál eltemetve a homokban, és ez átírhatja a történelmet egyes tudósok szerint
Borítókép:  Profimedia/ Illusztráció
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Ha a szakértőknek igaza lesz, az alaposan boríthat mindent.

Az egyiptomi nagy piramisok több ezer év emberi történelmének legmonumentálisabb alkotásai, amelyek számos titkot rejtenek még most is. A piramisokban titkos járatok vezetnek a föld alá, ahol nem járhattak még a sírrablók sem. Ám van egy feltételezés, amely világszenzáció lehet, miszerint a nagy piramisok mellett van még egy olyan piramis is a helyszínen, amely nem akárki testét rejtheti.

A lelet pedig átírhatja a történelmet is.

A tudósok azt feltételezik, hogy az elveszett piramis egy női fáraó múmiáját rejtheti, aki az Óbirodalom idejében uralkodott Egyiptomban. Az Óbirodalom körülbelül 4700 évvel kezdődött, és közel 500 évig tartott, vannak feljegyzések, amelyek szerint viszont még ennél is hosszabb időszakor ölelt fel. Tudósok feltételezései szerint a gízai piramisokkal telezsúfolt fennsíkon lehet Khentkawas királynő sírja, aki így a világtörténelem első ismert uralkodónője lehet, hiszen éppen az Óbirodalom idejében uralkodhatott a birodalomban.

Úgy gondolják, hogy a nagy piramisépíttető, Menkauré lánya lehetett, és egy nagyon is turbulens időszakban uralkodott Egyiptomban. Bár nem tisztázott pontosan, hogy tényleg ő volt-e a fáraó lánya, a sír elhelyezkedése is arra utal, hogy királyi sarj lehetett. A Khentkawas-probléma, ahogy a történettudomány is hívja, nagyon hosszú múltra tekint vissza, közel száz éve izgatja a tudósokat az igazság.

Így néz ki az elveszett királynő sírja az egyiptomi nagy piramisoknál:

(via The Archaeologist)

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás