promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Ha eddig nem tudtál a Gmail biztonsági funkciójáról, ezután biztosan használni fogod
Borítókép:  Unsplash / illusztráció
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Érdemes megjegyezni, ezzel a módszerrel extra védelmet adhatunk üzeneteinknek.

Manapság, amikor szinte naponta hallani kibertámadásokról, érthető, hogy a felhasználók zöme szeretné a lehető legbiztonságosabb módon kezelni bizalmas információit. Ezek közé tartozik természetesen az e-mailezésünk is.

A Google is felismerte ennek jelentőségét, ezért lehetővé tették, hogy a Gmail-ben úgynevezett bizalmas módban küldhessünk üzeneteket és mellékleteket. Ezeken beállíthatunk egy lejárati dátumot, illetve bármikor vissza is vonhatjuk a levélhez való hozzáférést.

Ugyan a bizalmas mód segíthet elkerülni azt, hogy a címzettek véletlenül másokkal is megosszák az üzenetet, arról továbbra is készülhetnek képernyőképek. A rosszindulatú programot futtató számítógépek pedig akár le is másolhatják, vagy letölthetik ezeket az üzeneteket, úgyhogy százszázalékos biztonságot sajnos ettől sem várhatunk, mindenesetre így is rögvest visszavonhatjuk az üzenetet, ha egy fiók esetleg rossz kezekbe kerülne.

Lényeges részlet továbbá, hogy a rendszer letiltja az üzenet szövegének és mellékleteinek másolását, beillesztését, nyomtatását és továbbítását egyaránt.

De mégis hogyan küldhetünk bizalmas üzeneteket a Gmail-fiókunkból?

Csupán annyit kell tennünk, hogy a levélírásnál bejelöljük az ablak jobb alsó sarkában lévő „Bizalmas mód funkciót”, ezt követően állítsunk be egy dátumot és egy biztonsági kódot, ami az engedély érvényessége, valamint a többi felhasználó hozzáférése miatt lényeges, végül pedig mentsük el a beállításokat.

Az üzenet visszavonására természetesen már a lejárati dátum előtt is van lehetőség, ehhez csupán annyit kell tennünk, hogy a bizalmas e-mailben rákattintunk a „hozzáférés megvonása” opcióra. Ameddig ez nem történik meg, az összes olyan felhasználó láthatja az e-mailt és annak mellékletét, akik ahhoz biztonsági kóddal hozzáférhetnek.

Forrás: Google

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás