promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Gmail-ed van? A Google rendkívüli üzenetet küldött a felhasználóknak, amely rácáfol azonnal a pletykákra
Borítókép:  Profimedia/ Illusztráció
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Fontos üzenet jött a felhasználók számára.

A Gmail a világ egyik legtöbbet használt szolgáltatása, és ez azaz oldal, amelyet naponta a legtöbbet keresnek fel a világon azért, hogy emaileket olvassanak, válaszoljanak levelekre, vagy maguk kezdeményezzenek beszélgetést. A Gmail nagyon fontos történések színtere, és még az is nagyon sokszor megesik, hogy egy rakat olyan adatunkat, fájlokat és képeket, esetleg videókat is emailekben tárolunk, amelyekre tudjuk, hogy egyszer majd szükségünk lesz rá.

Ezért is érintette a felhasználókat nagyon váratlanul az a hír, amikor a Goole bejelentette, hogy szépen lassan törlik majd azokat a fiókokat, amelyekbe a userek már évek óta nem lépnek be. Ez a folyamat tavaly decemberben kezdődött.

A Google amúgy nagyon figyel rá, hogy jól kommunikáljon a felhasználókkal, hiszen ők is tudják, hogy a Gmail nagyon fontos használati eszköz a mindennapokban. Egy-egy hiba pedig sok felhasználót érinthet rosszul és váratlanul.

Most történt valami, amire azonnal válaszoltak.

Az Origo is beszámolt róla, hogy a közösségi médiában, az X-en, egyfajta tömeghisztériát okozott, hogy megosztottak egy levelet, amely arról szól, hogy a Gmail hamarosan megszűnik. Sokan vették át a hírt, hiszen a megosztásban is egy olyan állítólagos levél szerepelt, amelyet a Google szokott kiküldeni a felhasználóknak. A levél állítása szerint augusztus elsején szűnik meg a szolgáltatás, a vállalat pedig már új platformon dolgozik.

Kiderült azonban, hogy egy súlyos álhírről van szó. A Gmail marad, csak egy megtévesztő levél került fel az internetre, amelyre tömegek ugrottak.

A fura állításokat pedig a Google, vagyis a Gmail is cáfolta egy rövid bejegyzéssel:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás