promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
iPhone-od van? Fontos bejelentést tett az Apple, erről neked is tudnod kell
Borítókép:  Profimedia
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Az Apple segítségre szorul, de a felhasználók ezzel csak jól járnak.

A technológiai ipar két óriása, az Apple és a Google, most a mesterséges intelligencia terén keresheti egymás kegyeit. A Bloomberg jelentése szerint az Apple feltehetően a Google felé fordulhat a Gemini technológia használata miatt, mivel az almás cégnak óriási szüksége lenne rá iPhone-ok frissítéseihez.

Az Apple és a Google a mobilpiac meghatározó szereplői, az Apple az iPhone-ok és az azokon futó iOS révén, míg a Google az Android platformon keresztül. A két cég közötti kapcsolat általában versenyt jelent, de bizonyos esetekben együttműködésre is sor kerül, például a Google fizet az Apple-nek, hogy a Google kereső legyen az alapértelmezett az iPhone-okon.

A Bloomberg szerint most újabb területen kerülhet együttműködésre sor a két vállalat között.

Míg a Google erős a mesterséges intelligencia terén a Gemini technológián keresztül, az Apple ezen a téren igencsak elmaradt az utóbbi években. Bár az iPhone-okban még nem találhatók jelentős MI-funkciók, az Apple ígérete szerint ez hamarosan megváltozik, hiszen a cég is tisztában van vele, hogy az mi használata kijelölte az utat, és a technológiai fejlődés egyértelműen ebbe az irányba mutat - lemarad, aki kimarad.

Az Apple azonban feltehetően tárgyalásokat folytat a Google mellett az OpenAI-val is, amely a GPT nyelvi modelleket fejlesztésével nyert magának hírnevet az elmúlt években, és ahol a vezérigazgató a jelenleg legfejlettebb modellt is őskövületnek nevezte, legalábbis ahhoz képest, amit a jelenleg fejlesztés alatt álló legújabb generáció tudni fog.

Az Apple közben valószínűleg saját MI-technológiákat is fejleszt, így nem kizárólag a Google vagy az OpenAI megoldásaira támaszkodik majd.

Az újdonságokhoz néhány területen azonban már bejáratott megoldásokat használhatnak, például a kép- és szöveggenerálás terén. Az Apple további lépéseit várhatóan júniusban ismerjük meg, amikor bejelentik az iOS 18-at és a többi operációsrendszer-frissítést - olvasható a hvg.hu oldalán.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás