promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Ha iPhone-t használsz, most kárörvendve fogsz felröhögni, olyan döbbenetesen jó hírt jelentett be az Apple
Borítókép:  Profimedia (illusztráció)
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Az Apple olyan bejelentést tett, ami mellett nem lehet szó nélkül elmenni.

Az Apple fontos biztonsági frissítéseket jelentett be az Apple termékeken (iPhone-tól a MacBook vagy Apple Watch termékekig) iMessage üzenetküldő alkalmazásához, amelyekkel jelentősen megerősíti a felhasználók védelmét. Az újítások révén az iMessage a végponttól végpontig terjedő titkosítás (E2EE) mellett a Kyber algoritmuson alapuló PQ3 protokollt is bevezeti, ami még nagyobb biztonságot nyújt a kommunikációhoz. Ez azt jelenti, hogy az üzeneteket még a kvantumszámítással sem lehet majd felbontani, ezzel előrevetítve egy jövőbeli, potenciális kiberfenyegetés elleni védelmet.

A Kyber egy olyan posztkvantum kriptográfiai algoritmus, amely az Egyesült Államok Nemzeti Szabványügyi és Technológiai Intézet (NIST) jóváhagyását is maga mögött tudhatja. Az Apple az üzenetküldő kriptográfiai protokollját alapjaiktól kezdve újraépítette, hogy még hatékonyabb védelmet biztosítson a felhasználóknak. Az újítások révén a potenciális támadónak mind a végponttól végpontig terjedő titkosítást, mind pedig a Kyber algoritmust meg kell törnie ahhoz, hogy hozzáférjen az üzenetekhez.

Az iMessage eddig is az egyik legbiztonságosabb üzenetküldő applikáció volt, az iPhone felhasználok nem véletlenül használják nagy előszeretettel, ezzel a lépéssel azonban még jobban növelik előnyüket a konkurenciával szemben.

Az iMessage frissítése magában foglalja az automatikus, gyakori kulcsfrissítést üzenetküldés közben, ami megakadályozza, hogy rosszindulatú fél teljesen hozzáférjen az elkapott üzenethez. Ez a gyakorlat hasonló a Signal alkalmazásban már használt módszerhez. Az iM​essage azonban alapértelmezés szerint biztonsági másolatot készít az iCloud szolgáltatásban, így a felhasználóknak figyelmet kell fordítaniuk arra, hogy az üzeneteik védelme érdekében megfelelő beállításokat alkalmazzanak.

Az Apple lépése megmutatja, hogy a vállalatok komolyan veszik a jövőbeli kiberfenyegetéseket, különösen a kvantumszámítógépekkel kapcsolatos potenciális kockázatokat. Az iMessage újításai a felhasználók számára azt jelentik, hogy az egyik legnépszerűbb kommunikációs platform még biztonságosabbá válik a jövőbeli technológiai kihívásokra való előkészületben.

Az új iMessage frissítések jelenleg elérhetők a fejlesztői előnézeti és bétaverziókban, de hamarosan megérkeznek a széles körű iOS, iPadOS, macOS és watchOS stabil kiadásaival a felhasználókhoz. Ez a lépés egyértelműen azt mutatja, hogy az Apple elkötelezett az iránt, hogy felhasználói számára a lehető legmagasabb szintű biztonságot nyújtsa a digitális kommunikációban.

Forrás: HWSW.hu

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás