promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
iPhone-od van? Kitálalt az Apple volt alkalmazottja, ezeket a trükköket elhallgatják előlünk, minden iPhone-osnak tudnia kell róla
Borítókép:  Profimedia (illusztráció)
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Az üzemidő mindig nagy probléma az okostelefonoknál.

Az okostelefonok megváltoztatták az életünket, de egyvalamiben egyelőre nem képesek felvenni a versenyt a nyomógombos "buta" társaiknál, mégpedig az üzemidő tekintetében. Amíg egy jó öreg megbízható telefon akkumulátora akár évtizedekig is gond nélkül tölthető, az okostelefonok akksija gyorsan öregszik.

A hősidőkben elég volt egy héten egyszer töltőre rakni a telefont, a mai kis szuperszámítógépeket viszont általánosságban legalább egyszer fel kell tölteni a nap folyamán - ez persze nagymértékben függ a felhasználói szokásoktól is. Éppen ezért ma már a telefonunkat is gyakrabban cserélgetjük, ami bizony jó sok pénz, és a gyártók sem feltétlenül bánják ezt.

A napokban viszont a TikTokon kezdett el terjedni egy videó egy bizonyos Tyler Morgantől, aki magát a cég volt alkalmazottjának nevezi. Mi azért kételkednénk ezekben az állításokban, a fiúnak azonban volt néhány hasznos tanácsa arra vonatkozóan, hogy hogyan csökkenthetjük az iPhone merülési idejét, hogy ne kelljen olyan gyakran a töltő után nyúlni, vagy magunkkal hurcolászni egy powerbanket (külső töltőt), illetve folyton beruházni egy új készülékre.

A videót itt tudjátok megnézni, de az angolul kevésbé tudók részére külön le is írtuk a PRO tippeket, amik között nyilván több is akadhat, ami annyira magától értetődő, hogy senkit sem lep meg, de azért így is lehetnek újdonságok.

@hitomidocameraroll Let me know how much longer your battery lasts if you do all these…cause I can’t be bothered to do it myself. #savebatterylife #iphone #apple #iphonebattery #battery #iphonehacks #tech #ios #settings ♬ Le Monde - From Talk to Me - Richard Carter

Az akkumulátort sose töltsük fel teljesen 100%-ig, a 15-ös szériában már nem véletlenül szerepel az a funkció, ami csak 80%-ig engedi feltölteni a telefont. Ez jelentősen megnöveli az akksi élettartalmát, tehát hosszútávon járunk jól vele. Ugyanebből az okból kifolyólag nem érdemes éjszaka tölteni a telefont, hiszen ez esetben nem tudjuk időben leszedni a tápról.

  • Az éjszakai töltés ellen szól az is, hogy a telefon felforrósodhat, erről itt írtunk korábban.
  • Állítsuk alacsonyabbra az iPhone képernyőjének fényerejét, vagy használjuk az automatikus fényerőszabályozást, bár ez gyakran megvicceli a felhasználókat
  • Az automatikus zárolást érdemes minél rövidebb időre állítani, legfeljebb 1 percre, ami még életszerű
  • Kapcsoljuk ki a Siri-t. Ez esetben az asszisztens nem fog reagálni a „Hey Siri” vagy „Siri” felszólításra, viszont ha ezt kikapcsoljuk, általánosan elérhetetlenné tesszük az egész funkciót (Beállítások > Siri és keresés > Felismerés)

Kapcsoljuk ki a Bluetooth-t is, de fontos, hogy ezt a beállítások között tegyük meg, hiszen a vezérlőközpontbban csak az új kapcsolatokat tiltjuk be, a funkció attól még bekapcsolava marad. Akinek van Apple Watch karórája, annak ez értelemszerűen kevésbé javasolt.

  • Kapcsoljuk ki a háttérfolyamatokat, frissítéseket azoknál az alkalmazásoknál, amiket nem használunk, vagy nem érezzük szükségét (Beállítások > Általános > Alkalmazásfrissítés a háttérben)
  • Kapcsoljuk ki, vagy korlátozzuk a helyadatokhoz való hozzáférést is, ugyanezen elv mentén. Ebben az esetben arra is van lehetőség, hogy ne kikapcsoljuk, hanem csak az applikáció használata közben férjen hozzá a helyadatokhoz, ami sok esetben indokolt (Beállítások > Adatvédelem és biztonság > Helymeghatározás)
  • Kapcsoljuk ki az Emelés az ébresztéshez funkciót (Beállítások > Kijelző és fényerő)

Végre valami, amit nem ki, hanem bekapcsolni érdemes: a Mozgás csökkentése funkció letiltja a legtöbb animációt, ami tovább lassíthatja a telefonunk merülési idejét (Beállítások > Kisegítő lehetőségek > Mozgás)

  • Az iPhone ProMotion képernyővel ellátott modelleken korlátohatjuk a képfrissítést is  60 Hz-re  (Beállítások > Kisegítő lehetőségek > Mozgás)

Forrás: HVG.hu

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás