promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Kiderült, hogy mire utal a pici i-betű az iPhone nevében, a válasz meglepő lehet
Borítókép:  Profimedia/Illusztráció
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Talán ez a szó éppen nem jutott volna eszedbe.

Az Apple mára a világ egyik legismertebb márkája, kevés termék van a Földkerekségen, amely ikonikusabb logóval vagy névvel rendelkezne, és annyiszor jelenne meg product placement-ként egy-egy sorozatban vagy filmben, mint az Apple termékei. Sokan igazi életstílusnak gondolják, hogy a cég termékeit használják az élet minden területén. Kétség sem férhet hozzá, hogy az Apple egy-egy új iPhone-jának bejelentése bizony milliókat vonzz a képernyők elé.

A cég kapcsán pedig vannak apró kis érdekességek, amelyekről viszont a mindennapokban nagyon kevésszer esik szó, pedig leglehetősen sokan mondanak el a márka vagy éppen a termékeinek funkciójától, esetleg a kezdetekről. Érdekesség például az is, hogy a reklámokban mindig 9:41-t mutatnak a telefonok, ha megnézitek. Ez egy ikonikus időpont, és mindez nem véletlen. A válasz pedig az arra a kérdésre, hogy miért, hogy éppen ekkor mutatták be az első iPhone-t, később pedig olyannyira igazodtak ehhez a számhoz, hogy bizony mér az iPad-et is ebben az időpontban tárták a nagyközönség szeme elé.

De folyaamtosan érkzenek érdekességek még régen használt és bejáratott funkciókról is az iPhone-ok kapcsán, például a számológép is nagyon könnyen átalakítható egy hiperszuper tudományos géppé, ahol az alapfunkciók mellett elképesztő sok lehetsőégünk van játszani a számokkal.

De mégis mit jelenthet a kis i-betű a termékek neve előtt?

Itt már tetten érhető minden funkció, amit az iPhone-ok és a cég egyéb készülékeinek tulajdonítottak már a kezdetek kezdetén. Az i ugyanis arra utal, hogy internet, így pedig arra utal, hogy a készülékek egyik elsődleges funkciója az, hogy velük nagyon könnyen lehet hazsnálni az elképesztően sok lehetőséget tartogató internetet. Az i kapcsán később több jelentés is előjött, mint például az inspiráció.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás