promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
iPhone-od van? Erről azonnal tudnod kell, ha jót akarsz magadnak
Borítókép:  Illusztráció / Profimedia
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Fontos figyelmeztetést adott ki az Apple.

Jelenleg nagyjából mindenkinek van mobiltelefonja, sokan kifejezetten az Apple által gyártott iPhone-t kedvelik. Amióta csak megjelent 2007-ben az első iPhone, azota szinte kultusza van ennek a terméknek, és ezt az is remekül bizonyítja, hogy amikor piacra dobnak egy új modellt, a rajongók képesek akár napokig sorban állni/a bolt előtt kempingezni azért, hogy az elsők között legyenek, akik megkaparintják.

A legtöbben este, az ágy mellett szokták tölteni a mobiljukat, hiszen akkor nem használják, és alvás közben tud szépen, nyugodtan töltődni a készülék, mi pedig reggel élvezhetjük a 100 százalékos töltöttséget. Viszont ennek vannak veszélyei is, amikről mindenkinek tudnia kell – az Apple most egy fontos figyelmeztetést adott ki ezzel kapcsolatban, és jobb, ha komolyan vesszük, ha jót akarunk magunknak.

Az Apple szerint nem szabad alvás közben az ágyunkban hagyni az éppen töltőn lévő mobiltelefonunkat, ugyanis az felforrósodhat töltés közben, és hatalmas károkat okozhat – kiemelten fontos, hogy ne rakjuk a párnánk, illetve a takarónk alá, mivel akkor nem tud szellőzni, és úgy nagyobb eséllyel fog veszélyes mértékig felmelegedni.

Ráadásul nem csupán maga a készülék jelenthet gondot ilyen esetben, hanem a töltőkábel is, aminek szintén nem szabad az ágyban lennie, főleg nem úgy, hogy esetleg hozzáér a bőrünkhöz is – érdemes erre figyelni.

Lehet, hogy ez sokak számára kifejezetten alap dolog, de biztos vannak olyanok, akik eddig még nem tudtak róla, és nyugodtan mobiloztak lefekvés előtt, miközben töltötték mondjuk az iPhone-jukat. De gondoljunk bele, mekkora gondot okozhat, ha mondjuk éjszakai Instagramozás közben elalszunk, a párnánk alá keveredik a telefonunk, ami felforrósodik, és extrém esetben esetleg tüzet okoz.

Akit érdekel, az itt megtekinthet pár akksi tippet az iOS 16-hoz:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás