promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Valóra vált a Vasemberben filmekben látott technológia, nemsokára bárki Tony Starknak érezheti magát az otthonában?
Borítókép:  Profimedia (illusztráció)
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Azóta több filmben is találkoztunk már ezzel a megoldással, aminek látszólag semmi értelme.

A filmek sokszor megihletik a valóságot, és bár még ma sem léteznek például a Vissza a jövőben látható repülő autók vagy a légdeszka, van mikor a mérnököket komolyan elkezdi foglalkoztatni egy filmben látott kütyü. AMarvel filmekbőlilyennek számítanak az áttetsző képernyős, illetve hologramos kijelzők, amik utána rengeteg egyéb filmnek is a futurisztikus díszletek természetes kellékeivé váltak.

Ezek roppant érdekes elképzelések, mert bár a filmekben nagyon jól néznek ki, a valóságban a legtöbb esetben nem annyira praktikus, ha a levegőben csapkodjuk a hologramokat, vagy ha mindenki más is látja, hogy éppen mit nézünk a mobiltelefonunk vagy a laptopunk képernyőjén.

Az üvegképernyős telefon emlékeim szerint a Vasember filmekben tűnt fel, aztán ahogy egyre épült a Marvel univerzum, egyre több érdekes kütyü tűnt fel Tony Stark házában.

Mindenesetre itt egy fontos jelenet a második Vasember filmből, amiben betekintést nyerhetünk Tony Stark hi-tech számítógépes padjára, utána pedig megnézhetjük hogy néz ki a telefonja. Előbbi azért fontos, mert a Lenovo a napokban bemutatta az első üvegképernyős laptopját, ami az ezekben a filmekben látott technológiákat idézi. De előbb nézzük az említett filmrészleteket:

A Lenovo újabb mérföldkőhöz ért a laptopok terén azzal, hogy bemutatta legújabb prototípusát, a ThinkBook Transparent Display-t a MWC-n.

Ez a készülék nem csupán egy átlagos laptop, hanem egy jókora innováció, amely teljesen átlátszó kijelzővel rendelkezik.

A 17,3 colos MicroLED technológiával ellátott kijelzője igencsak lenyűgöző látványt nyújt még kikapcsolt állapotában is, mert a kijelző csak egy üveglapnak tűnik, hiszen nincs kerete, ami egyedülálló élményt biztosít a felhasználóknak. Így kell elképzelni a prototípust:

Amikor azonban bekapcsoljuk, az 1000 nites fényerőnek köszönhetően a tartalmak kiváló minőségben jelennek meg, és a betekintési szög is optimális.

Ezen felül a kiterjesztett valóság funkció lehetővé teszi, hogy a gép felismerje a mögé rakott tárgyakat, és ezekről különböző információkat jelenítsen meg a képernyőn.  Na ez azért már egész hi-tech vasemberes fejlesztés, nem?

A billentyűzet is  eltér a hagyományostól: egy érintésérzékeny panel található a helyén, ami nemcsak gépelésre használható, hanem digitális tollként is szolgál. Ez lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy szabadon rajzoljanak vagy jegyzeteljenek a készülék képernyőjén.

Fontos azonban kiemelni, hogy a ThinkBook Transparent Display egyelőre csak prototípusként létezik, és a Lenovo sem erősítette meg, hogy mikor kerülhetne a boltok polcaira. Azonban ez a prototípus jól mutatja a Lenovo elkötelezettségét az innováció és a fejlesztés iránt.

Forrás: Raketa.hu

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás