promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Borzalmasan sok pénzt keresett Robert Downey Jr. Vasemberként, végre kiderültek a pontos összegek
Borítókép:  Profimedia
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Robert Downey Jr.-nak egy percet se kéne már dolgoznia az életében, és ezzel így lennének a gyerekei, unokái is.

2008-ban teljesen megváltozott Robert Downey Jr. élete, miután bemutatták a Vasember című filmet. A zűrös múlttal rendelkező színész nagyon kockázatos döntés volt a Marvel számára, de jól döntött a stúdió, mikor felfogadta őt, hiszen elképesztően népszerű lett az alkotás, ráadásul minden idők egyik legsikeresebb szériája bontakozott ki belőle – sokan sajnálták, hogy a világsztár a 2019-es Bosszúállók: Végjáték című filmmel örökre elbúcsúzott a karaktertől.

Robert Downey Jr. annak idején hollywoodi viszonylatban kifejezetten kevés pénzt kapott a Vasember című filmért, hiszen „csupán” 2,5 millió dollár ütötte a markát, de 4 évvel később a Bosszúállókért már 50 millió dollárt vihetett haza, ami elképesztően nagy fizetésnek számít, akárhogy is nézzük – főleg, hogy még a bevétel bizonyos százaléka is az ő zsebébe vándorolt, szóval jó kis üzletet kötött.

A Vasember 3 bemutatásának évében, 2013-ban Robert Downey Jr. már 75 millió dollárt kapott, ez pedig elég volt ahhoz, hogy a Forbes az év legjobban fizetett színészének nevezze őt – a Bosszúállók: Ultron kora idején is ugyanennyi pénzt keresett a híresség, aki hihetetlen módon még ezt is tudta tetézni a következő években.

Robert Downey Jr. a Pókember: Hazatérés és a Bosszúállók: Végtelen háború után 81 millió dollárt zsebelt be mindennel együtt, ráadásul az alap, színészi fizetése és szépen felkúszott, hiszen a Bosszúállók: Végjátékot 20 millió dolláros gázsiért vállalta el, és ebben még nincs benne a bevétel utáni részesedés.

Így végül állítólag összesen 435 millió dollárt szedett össze Robert Downey Jr. a Marveles szerepléseivel – ez mai árfolyamon nagyjából 156 milliárd forintot jelent.

Ezek alapján akár élete végéig otthon tévézhetne a színész, hiszen neki, a gyerekeinek és az unokáinak is bőven biztosítva van az anyagi biztonsága. Ettől függetlenül Robert Downey Jr. továbbra is színészkedik, legközelebb a tervek szerint július 20-án érkező Oppenheimer című filmben láthatjuk őt, amit a zseniális Christopher Nolan rendezett.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás