promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Valami mozog a kínai gigapiramis mélyén, a tudósok különleges írásokat találtak
Borítókép:  Profimedia/ Illusztráció
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A császár az örök életet kereste egész életében, végül más úton, de megtalálta.

Az már régóta ismert tény, hogy piramisok nemcsak Egyiptomban vannak, hanem a világ számtalan táján. A mezoamerikai társaik, a maják és az aztékok alkotásai az egyiptomiak mellett a leghíresebbek, ám a legizgalmasabb piramis, Csin Si Huang-ti gigapiramisa Kínában található. A szakértők és tudósok nem merik kinyitni a mai napig, pedig évtizedek óta tudják, hogy elképesztő dolgokat rejthet a futballpálya nagyságú terület, ahol többek között Kína kicsinyített mása is ott lehet.

A kutatók azonban több okból kifolyólag is félnek kinyitni az építményt, félnek a csapdáktól, amelyekről több leírás is van, illetve attól, hogy megsemmisülnek a benti tárgyak, a feltárás során nem tudják a tárgyakat megfelelően megvédeni a mai technológiákkal.

Így egyelőre zárva marad.

Ám elképesztő dolgokat tudunk így is, ami fantasztikus erővel hathat a képzelőerőnkre.

Csin Si Huang-ti egész életében kereste az örök életet, az örök élet elixírjét, épp ezért a világ több tájára is elküldte az embereit, hogy megtalálják neki azt. Végül azonban nem sikerült a nagy terv, ám a császár sírja a halála után is biztosítja neki az örök életet. Főleg az építménnyel kapcsolatos legendák, amelyek közül az egyik arról mesél, hogy Kína egykori folyóit is reprodukálták a sírban, méghozzá higannyal, amely a leírások szerint mozog is, hullámzik.

Ezt pedig valamiféle mechanikus szerkezet elhelyezésével érték el.

Istállók, hivatalok, kormányzati épületek és a munkások, illetve katonák szobrai is lehetnek a sírban. A sír egyik része a korábban megtalált agyaghadsereg is. Ráadásul a tudósok arra utaló jeleket is találtak, hogy a piramis széleit vízelvezető rendszerrel látták el, hogy megóvják a víz betörését a föld alatti termekbe.

A higanyról szóló leírások valószerűek lehetnek, hiszen a piramis körülötti földben nagyobb arányban találtak higanykoncentrációt, mint bárhol a környéken.

(Forrás: Wikipedia, Chemistry World)

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás