promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Több száz millió forintot érő kincset találtak, de a kormányé lett minden
Borítókép:  Profimedia
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Előkerült egy rég elveszett kincs, azonban nem a megtalálóé lett a jutalom.

Egy csapat régész egy rég elveszett viking kincset talált meg Dánia partjainál. A kincs, amelyet a "viking aranykor" csúcspontjának idejéből származónak tartanak, aranyból és ezüstből készült ékszereket, fegyvereket és más tárgyakat tartalmaz.

A kincset egy fémdetektorral felszerelt amatőr régész fedezte fel, aki a tengerparton sétált. A leletet ezután a dán Nemzeti Múzeum régészei tárták fel. A kincs becsült értéke több millió dollár. A régészek úgy vélik, hogy a kincset egy viking hajó legénysége rejtette el, miután megtámadtak egy kolostort. A hajót valószínűleg vihar érte, és elsüllyedt, a kincs pedig a tengerfenéken maradt.

A kincs felfedezése jelentős esemény a viking történelem kutatói számára. A leletek betekintést nyújtanak a vikingek mindennapi életébe és vallási hiedelmeibe.

Továbbra is keresik a legendás Eldorádót

Az Eldorádó legendája évszázadok óta izgatja az emberek fantáziáját. Ez egy aranyból és drágakövekből álló elveszett város, amely állítólag Dél-Amerika valahol mélyén található. Számos expedíció indult Eldorádó keresésére, de eddig senkinek sem sikerült megtalálnia. Vannak, akik úgy vélik, hogy Eldorádó csak egy mítosz, míg mások úgy gondolják, hogy valahol még mindig létezik.

Az Eldorádót keresők legutóbbi expedíciója 2023-ban indult. A csapatot egy brit régész vezette, aki úgy véli, hogy Eldorádó Kolumbiában található. Az expedíció még nem tért vissza, de a kutatók reménykednek, hogy ők lesznek az elsők, akik megtalálják a legendás várost.

A kincsvadászat izgalma

A kincsvadászat izgalmas és kalandos tevékenység, amely évszázadok óta vonzza az embereket. A kincsvadászok a világ minden táján kutatnak elveszett kincsek után, a történelmi dokumentumok és a legendák alapján.

A kincsvadászat nemcsak izgalmas, de jövedelmező is lehet. A leletek értéke néha több millió dollár is lehet. Azonban a kincsvadászat nem kockázatmentes. A kincsvadászok gyakran veszélyes helyeken kutatnak, és néha illegális tevékenységekbe is keverednek.

Forrás: /www.thecollector.com

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás