promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
10 kincs, amit még soha senki sem talált meg, lehet te leszel a befutó?
Borítókép:  Profimedia
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Az olyan rejtélyes kincsek, amelyekről úgy vélik, hogy még mindig felfedezésre várnak, gyakran összefonódnak a történelemmel és legendákkal.

Az Ark of the Covenant (Szövetség Tábla): Az ószövetségi történetekben említett szakrális tárgy, melyet Mózes készített az Isten szövetségét tartalmazó kőtáblákkal. A Biblia szerint Salamon templomában helyezték el, de elveszett a történelem során. Sok kutató próbálta megtalálni, de mindeddig sikertelenek voltak.

El Dorado: A spanyol konkvisztádorok és későbbi felfedezők hitték, hogy létezik egy gazdag és arannyal teli város, El Dorado, valahol Dél-Amerikában. Azonban sosem találták meg a várost, és az El Dorado keresése több évszázados legendává vált.

Az Atlanti Atlantisza: Az ókori görög filozófus, Platón által leírt Atlantisz városa továbbra is egy rejtélyes és homályos terület a történelemben. Sok kutató és kalandor próbált rábukkanni, de eddig nem sikerült pontosan azonosítani annak helyét.

Az I. Világháború utáni német kincsek: A II. világháború után több náci kincs maradt elhelyezetlenül, és néhányukat mindeddig nem találták meg. A felfedezésükhöz kapcsolódó különböző legendák és térképek még mindig izgalmasak sok kincsvadász számára.

A Moszkva - Washington kettős: Egyes állítások szerint a hidegháború idején mindkét szuperhatalom titkos kincseket rejtett el az ellenség területén. Ez a történet számos misztikus elemmel van tele, és a kincsek pontos helye továbbra ismeretlen.

Fontos megjegyezni, hogy ezek a kincsek és rejtélyek gyakran a mítoszok és legendák világába tartoznak, és nem minden esetben bizonyíthatóak vagy megtalálhatóak. A kincskeresők és régészek továbbra is folytatják a keresést, és néha újabb információk vagy technológiák segítségével újabb felfedezésekre jutnak.

Forrás: The Times

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás