promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Elkezdett kapirgálni a földjén, majd olyan kincset talált, ami örökre megváltoztatta az életét
Borítókép:  Illusztráció / Profimedia
Élet
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Több száz évig lapult a föld alatt az elásott kincs.

Sokan vágynak arra, hogy kincset találjanak, pontosan úgy, mint a hollywoodi kalandfilmekben. Sosem lehet tudni, hogy ez mikor következik be (ha egyáltalán bekövetkezik), ráadásul világszerte elég ritkán történik ilyen, de amikor mégis megesik, akkor az szinte rögtön megváltoztatja a megtaláló életét – és ez most is így történt, hiszen hihetetlen dologra lelt egy férfi Kentuckyban.

A neve elhallgatását kérő illető állítólag éppen a farmján ásott, mikor hirtelen furcsa dologra lett figyelmes. Rögtön elkezdte megvizsgálni, és hatalmasra kerekedett a szeme, mikor rájött, hogy bizony nem kavics, vagy egy értéktelen kupak lapult elásva a föld alatt a birtokán, hanem olyan ritka és értékes aranypénzek, amiktől még a régészeknek is leesett az álluk – a férfi a hatalmas izgalmában szerencsére nem felejtette el levideózni a felfedezést.

Kiderült, hogy valóban nem akármilyen pénzérmékről van szó, ugyanis a polgárháború idejéből származnak, szinte teljesen aranyból vannak, és nagyon-nagyon kevés maradt meg belőlük az utókornak, főleg ennyire jó állapotban – állítólag majdnem olyan jól néznek ki, mintha most gurultak volna ki a pénzverdéből, ez pedig egészen lenyűgöző még a történészek számára is, ráadásul nagyjából 700 darab van belőlük.

Egy szakértő szerint annak idején azért áshatták el ezt a kincset, mert féltek, hogy a polgárháború során ki akarják majd rabolni őket, ezért inkább elrejtették, amijük van. Mivel azóta senki sem ment el az aranypénzekért, így valószínűleg a régi tulajdonosoknak jogos volt a félelmük, és a rablók dühükben megölték őket – a pénzérméket hamarosan egy aukción fogják elárverezni, és valószínűleg óriásit fog kaszálni a felfedező férfi.

Itt lehet megtekinteni a felfedezés pillanatait:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás