promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Napi 350.000 forintot ér ez a munka, bevállalnád?
Borítókép:  Profimedia/illusztráció
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Meztelenkedni sem kell, és férfiak is végezhetik.

Valószínűleg nem nagyon van olyan ember, akinek az életében még nem merült fel a kérdés: miből fogunk megélni? Nos, mi már hoztunk egy tippet, ami meglehetősen jól fizet: egyes esetekben akár napi 1000 dolláros bért is fizetnek - de nem lesz egyszerű dolgunk

Az olajfúrótornyok a földfelszín alatti olaj- és gázkitermelésre tervezett összetett szerkezetek. Ezek a platformok, akár szárazföldön, akár tengeren helyezkednek el, bonyolult folyamatokat, igényes munkakörülményeket és speciális telepítési technikákat foglalnak magukban.

A távoli elhelyezkedés, a szélsőséges időjárási viszonyok és a munka természetéből adódóan kockázatos jellege miatt a munkakörülmények igen komoly kihívást jelentenek és roppantul megterhelőek lehetnek.

A tengeri olajfúrótornyok például gyakran a parttól távol, néha az óceán közepén helyezkednek el, ahol a dolgozók hosszabb ideig élnek és dolgoznak. Elszigeteltséggel, viharos tengerrel és kedvezőtlen időjárási körülményekkel kell szembenézniük. A technológia és a biztonsági protokollok fejlődése ellenére az olajfúrótornyon végzett munka továbbra is az egyik legveszélyesebb foglalkozás.

Szerencsére az interneten vannak videók a munkakörülményekről  - és hát egyáltalán nem vagyunk benne biztosak, hogy lecserélnénk a szerkesztőséget az olajfúrótoronyra. Úgy tűnik, ide még nem értek el a mostanában divatos nemi-kvóták: a videókon csak férfiakat láthatunk dolgozni, ami azért lássuk be, érthető. Óriási hullámok, víz alatt hegesztés, szélviharok: van itt minden.

Munkaerőközvetítőhöz kontaktot sajnos nem tudunk, de biztosak vagyunk benne, hogy az internet világában kellő utánajárással meg lehet találni a módját annak, hogy elmenjünk egy ilyen helyre dolgozni, bár az nyilvánvaló, hogy azért akárkit nem vesznek fel. Uraim, hajrá!

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás