promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Sokkoló igazság az ókori Egyiptomból: mérlegre tették a szívét és megnézték, hogy hazudik-e?
Borítókép:  Profimedia
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Az ókori egyiptomiak azt hitték, hogy követniük kell bizonyos szertartásokat, hogy a túlvilágra juthassanak. 

Ezek a különböző események különböző egyiptomi istenek és bírák előtt játszódnak le. Az ókori egyiptomi szív mérlegelési igazság rendszere, amit a "Hallgató Szív" ceremóniájának is neveznek, az egyiptomi halottak lelki útját kísérte az alvilágban. Itt van néhány fontos információ erről a rendszerről:

1. A szív mérlegelési ceremónia a halottak lelki üdvözülésének része volt az ókori egyiptomi hitrendszerben. A halottak szívét kivették és megmérték. A mérlegelés során a szív súlyát megmérték egy mérlegen.

2. Az ókori egyiptomiak úgy hitték, hogy az emberi szív tartalmazza az egyén jellemét és tetteinek súlyát. A szív mérlegelése során azt vizsgálták, hogy az elhunyt élete során mennyire illett bele az isteni rendbe és az erkölcsi elvekbe.

3. A mérlegelési ceremónián jelen voltak különböző istenek, köztük Anubisz, a halottak istene, és Oszirisz, a halál és feltámadás istene. Az istenek felügyelték és irányították a mérlegelés folyamatát.

4. A szív mérlegelése során az elhunyt szívének súlyát egy tollal, ami az igazság és az erkölcs volt szimbolizálta, vetették össze. Ha a szív könnyebb volt, mint a toll, az azt jelentette, hogy az elhunyt igazságosan élt és betartotta az erkölcsi normákat. Ha a szív nehezebb volt, mint a toll, az azt jelentette, hogy az elhunyt bűnös volt. 

5. Ha a szív mérlegelése során az elhunyt igazságosnak bizonyult, akkor továbbhaladhatott az alvilágban, hogy csatlakozzon az istenekhez és élvezze az örök életet. Ha a szív súlya meghaladta a tollét, akkor az elhunytat elutasították és a halál istene, Ammut felfalta a szívét, ami a teljes megsemmisülést jelentette.

6. Az ókori egyiptomiak fontosnak tartották, hogy az emberek tisztában legyenek a cselekedeteik következményeivel, és az igazságosság és az erkölcsi élet elveit betartsák. A szív mérlegelési igazság rendszere arra ösztönözte az embereket, hogy jól éljenek és tartsák be az erkölcsi normákat.

Az ókori egyiptomi szív mérlegelési igazság rendszer fontos szerepet töltött be az egyiptomi hitrendszerben, és az emberek életének irányításában és megítélésében. Ez a rendszer segített az egyiptomiaknak megérteni, hogy az élet során tett cselekedeteiknek következményei vannak, és az igazságosság és az erkölcsi elvek betartása elengedhetetlen ahhoz, hogy az emberi szív könnyű legyen a mérlegelés során.

Forrás: History for kids

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás