promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Kifakadt a néni a TV2 stúdiójában: szívfacsaró története van a különleges tárgynak, a Kincsvadászok nem akarták megfizetni az árát?
Borítókép:  TV2 Play
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A TV2 új sikerműsorában néha a történelem drámái tükröződnek vissza az értékes műtárgyakban.

Az idei televíziós szezon egyik legkellemesebb meglepetése a Till Attila műsorvezetésével képernyőre került Kincsvadászok, ahol a szereplők a saját értéktárgyaikat dobják a Kincsvadászok elé. Az első évad licitálói Nagyházi Lőrinc, Fejes Tamás, Katona Szandra, Fertőszögi Péter, és Molnár Viktor nagyon erős csapatot alkotnak, a stúdióban olykor-olykor jókora licitháború robban ki, ennél azonban sokkal gyakoribb, hogy a szakemberek sokkal kevesebb pénzt ajánlanak a tulajdonosnak, mint amennyivel a szereplő jószívvel távozna a TV2 stúdiójából.

Még mielőtt azonban a Kincsvadászok elé kerülnének az értékes műtárgyak, Megyesi Balázs vagy Kelen Anna is megszakérti a azokat, így nézőként is kaphatunk egy képet arról, hogy mennyire lehetnek értékesek a tárgyak, mit érdemes róluk tudni, illetve mit érdemes nézni. Ezek a műsornak talán a legtanulságosabb részei, egészen különleges élmény, hogy a tárgyaknak múltja, súlya, története van, nem futószalagon gyártott műanyag szemetek, hanem valódi értékkel bíró tárgyak.

A legutóbbi adásban Teri nagyapjának a Steinberg pikolóját bocsátotta licitre, Megyesi Balázs részletes elemzését itt tudjátok visszanézni:

Ezek után következett a mélyvíz, Teri a Kincsvadászoknak is elárulta, hogy milyen különleges története van a hangszernek, ami hangszernek ugyan már nem a legjobb, de értéktárgyként komoly értéket képvisel - még a Kincsvadászok szerint is. Íme a vonatkozóm adásrészlet:

Teri nagyapja a munkaszolgálatba vitte magával a Steinberg pikolót, ahonnan azonban csak a hangszer tért haza, a nagyapa nem.

A történet nehéz helyzetbe hozta a Kincsvadászokat, mert őket is mélyen megérintette, ugyanakkor a tárgyért nem tudtak annyit felajánlani, amennyivel az idős asszony is elégedett lett volna. Végül mégis kibontakozott némi harc a felek között, Teri azonban nem fogadta el az ajánlatot, és az adás végén mély csalódottságának adott hangot.

A Kincsvadászoktól ugyanakkor megtudtuk, hogy ha félmillió forintot nem is ér a pikoló, ha Terinek szerencséje van, egy aukción még több pénzt is kaphat érte, mint amennyit a műsorban most felajánlottak érte. Kérdés ugyanakkor, hogy a személyes kötődés valóban jóérzéssel pénzre váltható-e.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás