promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Nem voltak börtönök az ókori Egyiptomban, de akkor mihez kezdtek a bűnözőkkel?
Borítókép:  Profimedia
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Az egyiptomiak az azonnali büntetést részesítették előnyben a börtönnel szemben.

Bár az ókori Egyiptomban bizonyosan léteztek bűnözők, kevés bizonyíték van a tényleges börtönökre. Ehelyett azonnali büntetésekről – például korbácsolásról, megcsonkításról és halálról – írnak beszámolókat, és minden ítéletet a vezír döntött el.

Az ókori Egyiptomban a bűncselekménnyel vádolt egyént mindaddig bűnösnek tekintették, amíg be nem tudták bizonyítani ártatlanságát. A szabálysértéseket szigorúan büntették. A tanúk az egyiptomi bíróságokon is központi szerepet játszottak, és a tanúként való hazudozás súlyos vétségnek számított. A hamis tanúkat súlyos büntetésekkel sújtották, az amputációtól a vízbe fulladásig.

Egyiptomban a piramisok építése során a bűnözőket "állandó legénységnek" tekintették, akik kőtömböket vágtak ki a sziklákból. A gízai piramis 2 300 000 kőtömbjének kitermelése komoly következményekkel járt az elítéltekre, akiknek szinte napi szinten kellett dolgozniuk. A bűnözők neveit még ártatlanság esetén is megőrizték, ami véglegesen megronthatta hírnevüket.

Az egyiptomi isteneknek hatalma volt a bűnüldözésben az istenek különböző büntetéseket osztottak ki. A bűnözők számára nem csak a földi büntetés volt veszélyes, hanem az elhunytakat az istenek is ítélték, és a nehéz szívűek szörnyű sorsra számíthattak a túlvilágon.

Az ókori Rhinocolura városában élő bűnözőket, akik orrukat amputálták megkülönböztetésül, száműzetésre ítélték. Ezek az emberek lopásért voltak bűnösek, és az orruk amputálása néhány civilizációban elfogadott törvényes büntetés volt.

A szexuális zaklatásért elítélt férfiak nemi szervét eltávolították, míg a gyilkosokat elevenen elégették vagy megverték, és krokodilokkal etették. Az ókori Egyiptomban nem minden bűnözőt büntettek meg barbár módon, és néhányan valóban részesültek egy igazságosabb rendszerből.

Nézd meg, hogy mérték le a bűnösök szívét az igazság mérlegén:

Forrás: grunge.com 

 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás