promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Visszavonhatatlan dolog változott meg a Wordben, a Microsoft teljesen átalakította az alkalmazását
Borítókép:  Profimedia
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Majdnem 20 év után eszközölt újítást a Wordben a Microsoft. 

Ha Microsoft Office-t használsz, valószínűleg megszoktad, hogyha bemásolsz valamit, akkor az alapértelmezett Calibri betűtípussal találkozik. Ezt már jól megszokhatta mindenki, de most minden megváltozott, a technológiai óriás nagy feltűnést keltett ezen a héten, miután 17 év után először lecserélték ezt az alapértelmezett betűtípust.

Az új alapértelmezett betűtípus az Aptos lett és a változtatás nem jött be a felhasználók körében. A TikTokon az egyik felhasználó a következőket mondta: "A munkahelyi számítógépem a semmiből megváltoztatta az alapértelmezett betűtípust calibriről valami másra, és ez valami beteges viccnek tűnik most."

Szerencsére, ha továbbra is hűséges vagy a Calibrihez, van egy egyszerű módja annak, hogy visszaállítsd. Ezeket az utasításokat kövesd: nyisd meg a Microsoft Word programot, lépj a Kezdőlapra, mielőtt kiválasztod a Font Dialog Box Launchert.  Válaszd ki a Calibri lehetőséget, és a használni kívánt méretet. Válaszd a "Beállítás alapértelmezettként" lehetőséget, és a rendszer felkér majd, hogy válaszd ki, hogy ez csak erre a dokumentumra vonatkozik-e, vagy az összes dokumentumra szeretnéd érvényesíteni.Ha elégedett vagy a választással, kattints kétszer az OK gombra.

A Calibri finoman lekerekített szárakat és sarkokat tartalmaz, amelyek nagyobb méretben is láthatók, 2007 óta ez a Microsoft alapértelmezett betűtípusa. A Microsoft tavaly az Aptost választotta alapnak, de még csak most kezdte meg a változás bevezetését a felhasználók számára világszerte. Bár az új betűtípus meglehetősen hasonlít a Calibrihez, sok dühös felhasználó nem fogadta örömmel a változást.

Ha még nem vesztél el eléggé a Word rejtelmeiben íme egy kis segítség, az alábbi videót mindenképp meg kell nézned:

Forrás: Daily Mail

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás