promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Most bárki elköltheti Bill Gates mértéktelen pénzmennyiségét, te mit vennél belőle először?
Borítókép:  Profimedia
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Bill Gates vagyonát évekig költhetnénk, te mit vennél belőle legelőször? 

Bill Gates nevét a világon mindenhol ismerik, az amerikai üzletember vállalata a Microsoft ugyanis a világ legnagyobb szoftvervállalata. Első vállalkozása azonban egyáltalán nem ez volt, talán kevesen tudják, de először egy a Traf-O-Data elenvezésű céget alapított meg, amely a seattle-i utakon végzett forgalommérés adatait dolgozta fel mikroszámítógép segítségével. Hosszú út áll mögötte, a azdagsághoz vezető útja akkor kezdődött, amikor a tech-mániás 13 éves diákja volt a washingtoni Seattle-i Lakeside iskolának.

Amint azt Gates egy 2005-ös beszédében felidézte, az iskola előállt azzal, hogy vásároltak egy írógépet, amelyet telefonvonalon keresztül csatlakoztatni tudtak a GE időmegosztásos számítógépéhez. Ez a gép gyakorlatilag megváltoztatta az életét. Annyi időt töltött a számítógépekkel, a hackeléssel és a kódolással, amennyit csak tudott. Később társa is lelt, őt és egy iskolai barátja, Paul Allent összekötötte a technológia iránti szeretetük. Később pedig társalapítói lettek a Microsoftnak. 2000-ben azonban Gates lemondott a Microsoft vezérigazgatói posztjáról, 2014-ben pedig az elnöki posztról is. Feleségével, Melindával 2000-ben hozta létre a Bill és Melinda Gates alapítványt, szabadidejében pedig szakértőkkel találkozik, buzgón olvas könyveket, beszél az emberi életről, a technológia és a környezet jövőjéről.

Sokszor a technológia fejlődését sem hagyja szó nélkül, legutóbb például a mesterséges intelligenciával kapcsolatban mondta el a véleményét. Nem titok ugyanis, hogy Bill Gates a mesterséges intelligenciát tekintve nagyvonalúan gondolkodik, de legutóbb azt jósolta, hogy a technológia a következő öt éven belül mindenki számára átalakul. Arról beszélt, hogy az AI térnyerése félelmet váltott ki amiatt, hogy a technológia munkahelyek millióit szünteti meg világszerte. Ám a következő években szerinte inkább majd új lehetőségeket fog teremteni. 

Mindenesetre már ő a világ egyik leggazdagabb embere. 2018-ban 97,4 milliárd dollárra becsülték a vagyonát, ami azóta is növekszik. Már egy játék is indult, amely által bárki elköltheti a pénzét, ami igazán nehézkes. Ha 10 Teslát, 20 Ferrarit és 12 jachtot veszünk a pénzéből, még akkor úgy jön ki a matek, hogy Gates aligha vesztett valami a 11 számjegyű vagyonából. 

Forrás: CNBC, CNN

Itt a lehetőség, most eldöntheted te is, hogy mit vásárolnál, ha annyi pénzed lenne, mint Bill Gatesnek. Haladj sorban a kérdéseknél és amelyiket szívesen megvásárolnád, ott nyomd meg a zöld nyilat. 

 

 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás