promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Bill Gates hihetetlen dolgot mondott a magyaroknak, erről beszél most a fél világ
Borítókép:  Profimedia/ Illusztráció
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Bill Gates szavain ámul most a világ.

Bill Gates LinkedIn-oldalán oldalán foglalta össze a 2023-as évet és néhány pontban összeírta, hogy mi volt az öt legjobb dolog az elmúlt évben. A magyarok pedig egy szívmelengető dolgot is olvashattak a bejegyzésben, a neves üzletember ugyanis megnevezte Karikó Katalint. 

„Kétségtelen, hogy most kihívásokkal teli idők járnak, de továbbra is optimista vagyok a jövőt illetően. Szerencsés vagyok, hogy a munkám betekintést enged abba, hogy a világ hogyan javul. Íme egy lista öt jó dologról, ami idén történt”

- kezdte az írásában Gates. 

Az első pontjában pedig egyből Karikó Katalin szerepel, aki idén az mRNS-alapú vakcinák kifejlesztését megalapozó felfedezésért kapta meg megosztva a Nobel-díjat. Drew Weissman amerikai mikrobiológus kapta meg vele együtt az idei orvosi-élettani díjat. 

„Karikó Katalin és Drew Weissman kapta a Nobel-díjat. Dr. Karikó Katalin és Dr. Weissman már akkor látta az mRNS-ben rejlő lehetőségeket, amikor kevesen tették, és foggal-körömmel küzdöttek a tanulmányozásáért – ennek eredményeként forradalmi vakcinák születtek, amelyek több tízmillió életet mentettek meg. Idén a jól megérdemelt Nobel-díjat egy olyan munkáért nyerték el, amely valóban megváltoztatta a világot”

- olvasható Bill Gates megfogalmazásában. 

Ezenkívül egy másik pontban az AI, vagyis a mesterséges intelligencia térhódítását említette meg. Szerinte nagyszerű év volt azon töprengeni, hogy a mesterséges intelligencia mennyi mindent érhet el az elkövetkező években. Továbbá a klímaváltozás elleni küzdelemmel kapcsolatban is szót ejtett, mivel új korszakba lépett a környezetszennyezés elleni harc. 

Karikó Katalinról egy videó is készült, ahogy átveszi a Nobel-díjat, az átadást élőben közvetítették. Az alábbi videóban ezt látható. 

Forrás: Portfolio

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás