promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Radikális változás jön a Google-nál, rövid időn belül minden más lesz
Borítókép:  Profimedia/ Illusztráció
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Újabb funkcióval állt elő a Google Térkép.

Sokan használják a Google Térképet, bárhova megyünk egy jó lehetőséget ad, hogy könnyen tájékozódjunk. A világ összes helyét és utcáját ismeri, nem hiába, évente egy autó segítségével térképezik fel az egyes országokat és településeit. Ám akadnak hibák, amikor a térkép rossz helyre visz minket, előfordulhat olyan, hogy túrázni szeretnénk menni, de a túraútvonal helyett egy olyan helyre visz minket, ahova álmunkban sem gondoltuk volna, hogy egyszer kikötünk. 

Íme egy videó, így térképezik fel a helyeket a Google szakemberei:


Most azonban új funkciót jelentettek be, amivel minden megváltozik, a változások által sikerül elkerülnünk az apró hibákat és fennakadásokat, miközben vezetünk. Az egyik nagy hiba a Google Térképnél ugyanis az, hogy a legtöbb alagútban nem működik, lefagy. Mindenkinek ismerős lehet ez az érzés, legfőképp külföldi utazásoknál találkozhatunk azzal, hogy a sorra következő alagutakban nem elérhető a térkép. 

A térkép most úgy tűnik, hogy támogatja a Bluetooth jeladókat, ez pedig kitölti az alagutak által hagyott űrt. A Bluetooth jeladók gondolata azonban nem igazán új ötlet: a Google tulajdonában lévő Waze már egy ideje támogatja a technológiát az alagutakban szerte a világon, beleértve a nagyvárosokat, például New Yorkot, Chicagót, Párizst, Brüsszelt és még sok mást. Ezek a jeladók azonban csak a Waze alkalmazásban működtek eddig.

A már elérhető funkciót a következőképpen lehet beállítani: Beállítások > Navigációs beállítások alatt és a „Vezetési beállítások” részben alul jelenik meg. Az engedélyezésekor a Google Térkép Androidhoz engedélyt kér a közeli eszközök keresésére. Fontos tudni, hogy a lehetőség Androidhoz engedélyezett, a  funkció nem érhető el  iOS rendszerben, tehát iPhone-okon ne próbáljuk meg beállítani, mert nem fog sikerülni. Először tavaly októberben jelent meg ez az új funkció, de 2024 elején már a legtöbb felhasználó be tudja állítani a telefonján. Ha nem jelenik meg ne essen kétségbe senki, rövid időn belül megjelenhet a funkció. 

Forrás: 9to5google.com

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás