promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A Google Maps ijesztő kalanddal jutalmazta a baráti társaságot, erre a meglepetésre biztosan nem számítottak
Borítókép:  Profimedia/ Illusztráció
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Nagyon csúnyán félrevezetett egy csapatot a Google Maps.

Hatalmas pervatvart okozott a Google Maps alkalmazása az amerikai Nevada államban. Las Vegasból hazafelé tartó Los Angeles-i lakosok csoportja ugyanis a sivatagban rekedt, miután az alkalmazás azért, hogy elkerüljék a szélvihart egy hivatalosan nem is létező útra vezette őket, ami egyenesen a nevadai sivatagba vezetett.

Shelby Easler és barátai kalandos utazása vasárnap kezdődött, amikor a navigációs rendszer azt tanácsolta nekik, hogy a 15-ös út helyett válasszanak egy gyorsabb tereputat, mivel a vihar miatt nagy dugó alakult ki.

A gondok ott kezdődtek, amikor kiderült, hogy az említett útvonal nem is létezik, mivel egyetlenegy darab út vezet Las Vegasból Los Angelesbe, ám ezt a fiatalok akkor még nem tudták, mivel életükben először közlekedtek a két város között autóval.

A kalandnak végül az lett a vége, hogy kikötöttek a sivatag közepén, az autójuk lerobbant, komoly sérüléseket szenvedett és hívniuk kellett egy vontatót, ami visszavitte a járművet Las Vegasba.

Ironikus módon azt gondoltuk, hogy ez egy biztonságosabb megoldás, sőt az alkalmazást azt is írta, hogy 50 perccel gyorsabb mint a másik útvonal. Ez volt az első alkalom, hogy Vegasba utaztunk, így nem tudtuk, hogy csak egyetlen egy útvonal létezik a két város között.

– idézte a nő szavait a New York Post.

Az esetről egy videót is közzétett a nő a TikTok-on, amelyen látható, hogy nem is ők voltak az egyetlenek akiket a sivatag kellős közepébe vezette a Google Maps.

A jövőben mindig ragaszkodni fogok ahhoz az úthoz, amit ismerek, és még egyszer lecsekkolom máshol is mi a helyzet, ha az útvonal amit ajánlanak furcsának tűnik.

- tette hozzá Shelby.

Nem ez az első eset, amikor a navigációs rendszer gondot okozott a felhasználóknak. Egy túrázót például ebben a hónapban helikopterrel kellett kimenteni, miután a Google Térképet használta útbaigazításhoz a kanadai Vancouver hegycsúcsa közelében, ám az őt is tévútra vezette. Egy észak-karolinai férfi pedig azért vesztette életét, mert az alkalmazás egy sötét, esős éjszakán olyan hídra irányította, ami évekkel korábban leomlott.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás