promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Google-t használod? Meghökkentő újítások jönnek, erről mindenkinek tudnia kell
Borítókép:  Profimedia
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A Google több olyan változást is bejelentett, ami könnyebben használhatóvá és okosabbá teszi a térkép alkalmazást.

 

Tíz-húsz évvel ezelőtt még mindenki kesztyűtartójában ott lapult pár Cartographia térkép, leggyakrabban Magyarországról, Budapestről és Bécsről, de az okostelefonok világában ez szinte teljesen feleslegessé vált. A technológiai fejlődésnek azonban semmi sem szab határt, az alkalmazások folyamatosan fejlődnek, frissülnek, most épp a mesterséges intelligencia válik egyre megszokottabbá. A Google Térkép / Google Maps is olyan új funkciókkal bővült most, amik a mesterséges intelligencia segítségével teszik még könnyebbé a hétköznapokat. 

Részletesebb térképek: A térképek sokkal valósághűbbé válnak, ami főleg a városi térben való közlekedést könnyítheti meg, felismerhetőbbé válnak az épületek. Ha pedig az autópályán való navigációhoz használjuk az appot, részletesebb sávinformációkat, sebességhatár-információkat is kaphatunk tőle.

Több információ elektromos autók számára: Az elektromos autók vezetői mostantól több információt kaphatnak a töltőállomásokról. Előzetesen le tudják ellenőrizni, hogy az adott töltőállomás kompatibilis-e az autójukkal, mennyire gyorsak a szabad töltők, van-e elég szabad hely.  

Okosabb lett a keresés: mostantól fotó-alapú keresést is lehetővé tesz az alkalmazás. Ha például olyan kávét innánk, amin állatos minta van, akkor a képelemző szolgáltatások és a mesterséges intelligencia együtt elemzi a helyekről megosztott képeket, és listázza nekünk azokat, ahol ilyesmit ihatunk.

Ez Magyarországon még nem elérhető, de hamarosan mi is számíthatunk rá. Ha pedig épp tanácstalanul pörgetjük a telefont, akkor is a segítségünkre siethet az alkalmazás, csak pötyögjük be hogy "thing to do in Budapest" (dolgok Budapesten), vagy például "Halloween party Budapest" és az app felajánl pár érdekes lehetőséget a környékről. Ez a funkció pár héten belül minden iOS és androidos telefonon elérhetővé válik.

Van még pár újdonság, ami Magyarországon még nem elérhető, mint a "Lens in Maps", ami a kiterjesztett valóság révén segíti a könnyebb tájékozódást, akár egy videójátékban, illetve az "Immersive View for Routes", ami szintén a mesterséges intelligencia révén segít előzetesen megtervezni az utadat, részletes vizuális útmutatóval. Ezek most még csak a legnépszerűbb világvárosokban elérhetőek, mint New York, Párizs London, vagy Velence.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás