promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Gmail-es vagy? Nagyon fontos közleményt adott ki a Google
Borítókép:  Profimedia/illusztráció
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Alapos változások jönnek majd a Gmail-ben, érdemes figyelni ezekre.

A Google elképesztően nagy változások végrehajtására készül a Gmail-ben, és erre hamarosan te is fel fogsz figyelni, így érdemes kicsit megnézni, hogy pontosan melyek is lesznek ezek a nagy horderejű változtatások, amelyek néhol nagyon fontos könnyítést is jelentenek a usereknek a mindennapokban, amikor is elképesztően sok üzenet érkezik, és nagyon sokszor bizony meglehetősen kétes forrásból, ráadásul a különböző adathalász emailek is egyre jobban jelen vannak az életünkben, nincs olyan ember, aki legalább egyet ne kapott volna életében.

A Google most úgy döntött, hogy eddig és ne tovább, új gyakorlatot vezet majd be a kéretlen üzenetekkel kapcsolatban, ez pedig nagy újdonság lesz majd a postaládánkban. Sőt, több szolgáltatóval már azon is dolgoznak, hoyg az újítások hozzájuk is átmenjenek.

De mégis miről van szó pontosan?

Kevesebb reklámot fogsz majd találni a postafiókodban, így elmarad majd az a rengeteg, kéretlen levélhalom, amelyekkel nap nap után találkozhatsz, amikor felmész a levelezésedbe, amikor csak a fontos üzeneteidet akarod csekkolni. 2024-től így majd például hitelesíteni kell a leveleiket azoknak, akik tömegesen küldenek ki leveleket postafiókokba. Illetve ami még fontosabb, könnyű leiratkozást kell majd biztosítaniuk a usereknek ezekről a levelekről. Egy kattintásos megoldásról van szó.

A küldőnek tehát hitelesítenie kell magát, hogy valóban az-e, akinek mondja magát.

Ráadásul újításként bevezetik a spamküszöböt is, ami azt jelenti, hogy ha egy feladó leveleit jelentik a felhasználók spamként, és ez elér egy bizonyos határt, a feladó onnantól kezdve nem tud több levelet küldeni.

Az új intézkedések tehát a usert védik majd a kéretlen levelekkel kapcsolatban, fontos tehát, hogy tudj róla, mire számíthatsz majd 2024-ben, könnyebb dolgod lehet a levelesládádban.

(via HVG)

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás