promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Bejutottak az egyiptomi Szfinx belsejébe, a felvételek mindent megváltoztathatnak arról, amit eddig gondoltunk
Borítókép:  Profimedia/ Illusztráció
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Sokan találgatnak az egyiptomi Szfinx rejtélyeivel kapcsolatban, egy videó most még rémisztőbbé teszi az egész szobrot.

A Szfinx egy hatalmas, emberi fejű oroszlán szobor, amely a gízai piramisokat őrzi, rengeteg ember kíváncsi rá, ezért nem csoda, hogy évente milliók látogatnak el oda, hogy megnézzék. Ez a világ egyik legtitokzatosabb műemléke, és hatalmas teste alatt sok titok rejlik. Vannak, akik úgy vélik, hogy a Szfinx alatt van egy rejtett könyvtár.

De olyan teória is született már az évtizedek alatt, hogy az Atlantiszban, az elveszett városban élők Egyiptomba költöztek, és valójában ők voltak azok, akik megépítették a Szfinxet és a piramisokat. Ezekben pedig titkos kamrákat, könyvtárakat, csarnokokat rejtettek el, hogy megőrizzék tudásukat a jövő generációi számára.

Ezt az elméletet azonban soha nem igazolták régészeti bizonyítékok. Valójában a legtöbb egyiptológus egyetért abban, hogy a Szfinxet Khafre fáraó építette a 4. dinasztiában (i.e. 2500 körül), és hogy az ő királyi hatalmát és isteni tekintélyét képviseli. A Szfinxet a gízai fennsík természetes mészkő alapkőzetéből faragták, vonásai Khafre szobraira és templomaira emlékeztetnek.

Mindazonáltal vannak olyan érdekes felfedezések, amelyek azt sugallják, hogy a Szfinxben több van, mint ami látszik. 1977-ben egy tudóscsoport távérzékelő berendezéssel átvizsgálta a Szfinx alatti alapkőzetet. Számos repedést találtak rajta, de néhány anomália is feltűnt, amelyek üregekre vagy alagutakra utalhatnak. 1987-ben egy másik csapat hanghullámokkal vizsgálta a talajt, és egy nagy téglalap alakú kamrát észlelt a Szfinx első mancsai alatt.

Ezek a leletek sok spekulációt váltottak ki arról, hogy mi rejtőzhet a Szfinx alatt. Egyesek azt mondják, hogy ez egy sír, egy templom vagy akár egy másik dimenzióba vezető portál is lehet. Ezeket a kamrákat vagy alagutakat azonban senki sem tudta feltárni, mert túl mélyek és túl kockázatosak ahhoz, hogy kiássák őket. Ezenkívül az egyiptomi hatóságok nagyon védik a Szfinxet, és nem engednek meg semmilyen illetéktelen ásást vagy fúrást.

Volt azonban néhány olyan bátor jelentkező, akiknek sikerült valamilyen módon bejutni a Szfinxbe és erről elképesztő felvételeket is készítettek. Az alábbi videóban ez látható: 

Forrás: Quora

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás