promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Gigantikus titkos piramisokat találtak a tenger mélyén Japán partjainál, meghökkentő felvételek érkeztek?
Borítókép:  Profimedia/illusztráció
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Hatalmas vita tárgya, hogy mi lehet az eredetük.

Arról már régóta lehet hallani, hogy a világ különböző részein időnként találnak piramisokat, nemcsak Egyiptomban, az egykori Mezopotámia területén és Közép-Amerikában vannak tehát ilyen gigantikus, gúla alakú építmények, amelyek az ég felé nyújtózkodnak.

 Kínában például csak a 20. század elején bukkantak rá a piramisokra, ahová az uralkodókat temették. A legnagyobb piramisba pedig magát az országot első ízben egyesítő Csin Si Huang-tit temették, akinek a sírját a mai napig nem merik kinyitni a szakemberek, pedig elképesztően mesés kincseket őrizhet, többek között mindenfajta eszközt és tárgyat az ókori Kína különböző vidékeiről, illetve az ókori Kína kicsinyített mását is a folyókkal és épületekkel egyetemben, 

ám arról is mesélnek az ősi papírok, hogy kegyetlen fegyverek őrizhetik a bejáratot, amelyekről csak kevés helyen lehet olvasni. Az agyagkatonák is a császár síremlékéhez kapcsolódtak egykor.

Ám a legtitokzatosabb piramisok, amelynek létezéséről a mai napig viták folynak, Japán partjainál találhatók, a tenger mélyén, méghozzá pontosan a Ryukyu-szigetek partjainál. Japán titokzatos Atlantiszának is hívják, egyesek szerint pedig egy olyan civilizáció, a titokzatos Jomon-civilizáció emlékei, akik Japánt és a környező területeket uralták még több ezer évvel ezelőtt. Igazából piramisszerű építményekről van szó, amelyek láttán nagyon sok szakértő azt mondja, hogy természetes képződményekről van szó.

Huszonöt méterrel a felszín alatt nyúlnak el ezek az építmények, és olybá tűnnek, mintha emberi kéz faragta volna őket ilyen tökéletesen simára. Más vélemények szerint azonban vulkánkitörés maradványait láthatjuk, amelyre számos példa van a világ más tájairól is.

Nemrégiben pedig különleges felvételek kerültek fel a feltételezett japán piramisokról az internetre, amelyen ti is megcsodálhatjátok ezeket az elképesztő helyeket a víz alatt:

@mind.lab Mysterious Underwater Structures In Japan #japan #ancientcivilizations original sound - Mindlab

(via BBC)

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás