promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Idegenek építették az egyiptomi nagy piramist? Itt a bizonyíték, hogy nem
Borítókép:  Profimedia/illusztráció
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Korábban közöltek Angliában egy felmérés eredményét, amelyből kiderül, hogy 10-ből 1 felnőtt ember hisz abban, hogy földönkívüliek építették a piramisokat.

Korábban már több portál is megírta, köztük a brit Express is, hogy felmérést végeztek, amelyben arra is kíváncsiak voltak, hogy az emberek szerint kik építették a piramisokat. Aztán publikálták az eredményeket, amelyből kiderül, hogy a felnőtt lakosság 10 százaléka hiheti azt, hogy a piramisokat az idegenek építették. A kutatás amúgy még érdekesebb dolgokra is rákérdezett, például az időutazásra, és ez is meglepő eredményeket hozott.

A History Extra most egy nagyobb cikkben, Joyce Tyldesley professzorral, a Liverpooli Egyetem oktatójával beszélgetve gyűjtötte össze azokat a bizonyítékokat, amelyek ezt cáfolják, és a melyeket kevesen ismernek. A cikk kitér arra is, hogy honnan eredhet a a földönkívüliek építette egyiptomi piramisok teóriája, milyen kultikus művek járultak hozzá ahhoz, hogy az elmélet széles körben is komoly gyökeret eresszen.

Hogy is kezdődött minden?

Már az elején leszögezik, hogy piramisok sírként szolgálhattak a fáraóknak, illetve egyfajta segédeszközként ahhoz, hogy átkeljenek a túlvilágra. A piramisok alakja is ezt a szemlélteti szimbolikusan, vagyis az égbe vezető utat. Az idegenek beavatkozása az építkezésbe meglehetősen új idea az építmények kapcsán, hiszen a 19. század vége felé kezd el teret hódítani, elsősorban H. G. Wells A világok harca című műve után.

A könyvet 1898-ban adták ki.

Azt pedig Garrett P. Serviss amerikai csillagász ugyanebben az évben kiadott művében jegyzi meg, hogy a piramisok és a Szfinx marsi eredetű lehet. Amúgy utóbbi mű keletkezésére erősen hatott Wells alkotása. Ez a gondolat pedig erősen megragadt az emberek fantáziájában. Majd jött 1968, és Erich von Däniken műve, Az istenek szekerei, amely arról szól, hogy a földönkívüliek hogyan hatottak az emberiség különböző kultúráira.

A professzor beszél arról, hogy a piramis közelében találtak mészkőbányákat, ahol a piramishoz szükséges anyagot bányászták ki, illetve a munkások táborhelyeinek maradványaira is rábukkantak korábban. Azt is elmondja a szakértő, hogy temetőket is találtak, ahol eltemették azokat, akik az építkezés alatt haltak meg a munkások közül. Miközben az elmúlt ötven évben az építkezés technikáiról is sokat megtudtunk.

A professzor azt is említette, hogy bizony a tudóstársadalom számára is fontos lenne, hogy többet kommunikáljanak az elmúlt időkben elért új eredményekről.

Nemrégiben amúgy egy új elmélet arról beszélt, hogy vihették a köveket az épülő piramishoz, hogy mennyire máshogy nézett ki a táj évezredekkel ezelőtt.

Így nézteki ki a piramisok fénykorukban, az építkezések után:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás