promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Különös tárgyakat mosott a partra a víz, nem fogod elhinni, mik kerültek elő
Borítókép:  Különös tárgyakat mosott a partra a tenger 30 éven keresztül. senki nem tudta az okát, most kiderült a rejtély megoldása
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Ha az életed múlna rajta sem találnád ki, mik kerültek elő évtizedeken keresztül.

Az 1980-as években a franciaországi Bretagne partjainál több mint 30 évig tartó Garfield-telefon járvány tombolt. A narancssárga színű műanyag vezetékes telefonokat százával kezdték el partra mosni a régióban, de évtizedekig senki sem tudta, honnan származnak.

Az ikonikus Tyco Garfield vezetékes telefon, amely azóta gyűjtői darab lett, a rajzfilmfigura álmos természete előtt tisztelgett, mivel szemei csukva maradtak, amíg valaki fel nem vette a kagylót. Kiváló kiegészítő a lasagne-rajongó Garfield-rajongók számára, de nem éppen olyasmi, amire a tengerparton számít az ember.

A bretagne-i lakosok azonban az 1980-as évektől kezdve három évtizeden át pontosan ezt a látványt voltak kénytelenek megtapasztalni, amikor a narancssárga műanyag Garfield-maradék első morzsái a francia tengerparton szétszórt, teljes értékű telefonokká váltak. Egyes években több száz ilyen telefon bukkant fel, de honnan kerültek elő?

A Nagy Garfield-rejtélyt egy farmer segítségével oldották meg, akinek emlékezetét egy franciaországi strandtakarító csapat újbóli kampánya frissítette fel a telefonokkal kapcsolatban. Amikor a sajtó ráakadt a történetre, a férfi jelentkezett, hogy elmondja, emlékszik, hogy látott egy Garfield-telefont egy vihar után, még az 1980-as évek elején, és mi több - tudja, honnan származnak.

Mint ahogy az gyakran előfordul, amikor egy adott területen rengeteg bizarr tárgyat kezd el partra vetni a víz, a Tyco Garfield telefonok egy teherhajóról a tengerbe veszett konténerből kerültek ki. Hasonló példa a Friendly Floatees esete is, amikor egy 28 000 gumikacsából álló szállítmány került az óceánba, miután a Kínából Amerikába tartó szállítás közben elszabadult egy hajózási konténer.

A fürdőjátékok először Alaszkában bukkantak fel, de mivel sokan voltak, több ezren eljutottak a Bering-szorosba, ahol a sarkvidéki jégbe fagyva néhány évvel később kiolvadtak, és tovább sodródtak az Egyesült Királyság felé. Fürdőjátékok lévén egyedülállóan jól felkészültek a tengereken való átkelésre, de a Garfield telefon nem volt ennyire tengerálló.

A hajózási konténer, amelyből előkerültek, egy rejtett tengeri barlangban rejtőzött, és csak az a gazda ismerte a helyét, aki 2019-ben nyúlt hozzá, hogy végre megfejtse a bretagne-i Garfield-telefonok ügyét. Évtizedek teltek el a lezuhanás óta, de amikor a csapatok elindultak a barlang felderítésére, megtalálták a megsemmisült konténert, valamint néhány megmaradt telefont.

"Garfield- és konténerdarabokat láttam szerte a barlangban" - mondta az Ouest-France-nak a helyi strandtisztító egyesület elnöke, Claire Simonin-Le Meur. "De a telefonok nagy része már eltűnt, a tenger 30 éve megtette a dolgát. Mi a csata után érkezünk".

Bár a rejtélynek vége, a Garfield-telefonok uralma a francia tengerparton továbbra is fennmarad, mivel bár a hajózási konténert megtalálták, túl nehéz helyen volt ahhoz, hogy eltávolítsák. Mivel ismeretlen mennyiségű rakomány rejtőzik még benne, ki tudja, meddig borsozza még Jim Davis alkotása a bretagne-i partokat.

forrás: IFLScience

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás