promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Váratlan dolgot találtak a tenger mélyén, megfagyott a tudósok tekintete
Borítókép:  Profimedia - illusztráció
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Nem tudják, hogy mit fedezhettek fel, a szakértőknek egyelőre nincs válaszuk.

A tenger fenekén furcsa dolgot találtak a szakértők, amelyről nemrégiben több fórumon is beszámoltak az interneten. A mélytengerről eddig is tudtuk, hogy elképesztő rejtélyeket tartogat a kutatók számára, de ez a felfedezés még a szokásosnál is váratlanabbul érte a kutatókat. A gömböt Alaszka partjainál találták, több ezer méter mélyen, amikor egy távvezérelt egységgel mérték fel a mélytenger kincseit. A gömb aranyszínű, és egyelőre nem tudják, hogy mire szolgált. A felfedezésről többek között a Hello Magyar számolt be az IFLScience cikkére hivatkozva.

A tárgy a sziklákhoz volt rögzülve több mint három kilométer mélyen a tengerben. Ráadásul voltrajta egy lyuk, amelytől úgy festett, mintha valami ki szeretett volna jutni belőle, vagy éppen bejutott volna oda. amikor élő adásban mutatták a felvételeket a tudósok, még viccelődötek is, amikor hozzányúltak, hogy megeshet, hogy valami kijuthat belőle. És persze azonnal szóba is kerültek a hasonló módon kezdődő horrorfilmek,

amelyekből bizony elég sok akad.

A tudósok szerint megeshet, hogy egy szivacs maradványait találták meg, de egyelőre nem tudtak végleges választ adni a rejtélyes dolgo kilétére. Ehhez majd újabb kutatások kellenek, a végleges magyarázat pedig mostmár biztos, hogy érdekelni fogja a nagyközönséget. Seascape Alaska 5 expedíció amúgy Alaszka partajinál végez kutatásokat, akár hat ezer méter mélyen is jár a robot, hogy feltérképezze a területet, illetve a tenger fenekének környezetét. Az expedíció mélytengeri élőlények után nyomoz, így többek között korallok és szivacsok élőhelyeit tárja fel.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás