promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Szörnyű veszedelem rejtőzik a pokoli piramisban, amit Kínában fedeztek fel, nem merik kinyitni
Borítókép:  Profimedia/illusztráció
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Döbbenetes veszélyről írnak a történetírók.

Az 1970-as években őrült felfedezés járta be a világot, amikor megtalálták egy földön, kútásás közben a kínai agyaghadsereget, amely azóta is a popkultúra szerves része. Mindenki ismeri történelemórákról, ha be kell mutatni a Kínát egyesítő császár, az első kínai császár, Csin Si Huang-ti nagyságát, a kínai agyaghadsereget. Ám már kevesen tudják, hogy a gigantikus hadsereg egy óriási sírkomplexum szerves része, amely a nagy császár testét is rejti. Az elmondások szerint pedig a piramis belsejében megtalálhatjuk miniatürizálva egész Kínát, annak minden gazdagságával együtt.

A sír ugyan már évtizedek óta megvan, ám a kutatók nem merik azt kinyitni.

Több okból kifolyólag.

Az egyik az, hogy a felbecsülhetetlen értékeket elpusztíthatják egy hirtelen felnyitással, hiszen nem állhat még rendelkezésünkre az a technológia, amellyel kellő képpen tudjuk megmenteni a leleteket. 2000 éve senki nem nyitotta ki még a sírt, sőt, még a létezéséről sem tudtak, hiszen a síron dolgozó munkások közül nagyon sokat megöltek, hogy ne is tudjanak beszélni a piramisban rejtőzködő kincsekről. A régészek megtalálták az építők maradványait is.

Azt is lehet tudni, hogy a piramisból a mérgező higany folyamatosan szivárog be a környező földekbe, magas koncentrátumban találták meg a környezetben. A higany a törtténetírók szerint a folyók szimbolizálására lett a sírba öntve. Sze-ma Csien híres kínai történetíró pedig arról ír az egyik művében, hogy halálos fegyvereket telepítettek a piramisba, hogy a senki ne tudhasson oda élve belépni, és megakadályozzanak mindenféle próbálkozást. A fegyverek készítőiről azonban nem tudni sokat, hiszen később őket is eltűntették.

Az írások szerint számszeríjak vannak beállítva, hogy azonnal lőjenek arra, aki belép a sírba.

Az írások mérgekről és egyéb fegyverekről is írnak, amelyek azonnal végeznek azzal, aki be mer lépni a nagy császár sírjába.

Egyelőre nem lehet tudni, hogy mikor nyithatják ki a sírt, amely elképesztő látvány.

Elképesztő képek a piramisról:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás