promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Emberre támadt a Tesla robotja, bekövetkezett, amitől rettegett a világ
Borítókép:  Profimedia
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Elképesztő dolog történt a Tesla gyárában, bekövetkezik az, amitől mindenki félt? 

A Tesla egyik mérnökét egy brutális és véres üzemzavar során támadta meg egy robot a cég texasi gyárában, Austin közelében. Két szemtanú rémülten figyelte, ahogy munkatársukat megtámadta a frissen öntött alumínium autóalkatrészek megragadására és mozgatására szolgáló gép.

A robot beszorította a férfit, majd belesüllyesztette fémkarmait a munkás hátába és karjába, és „vérnyomot” hagyott maga után a gyár felületén.

Az incidens következtében az áldozat bal kezén nyílt seb keletkezett, ám emiatt egyáltalán nem kapott munkaszüneti napot a felépülésre - mindez egy 2021-es jelentésből derült ki. 

Noha a Tesla sem 2021-ben, sem 2022-ben nem jelentett más, robottal kapcsolatos sérülést a texasi gyárban működő szabályozó hatóságoknak, az eset az automatizált robotok munkahelyi kockázatai miatti évek óta tartó fokozott aggodalmak közepette történt. Az Amazon szállítóközpontjaiban például a robotizált munkatársak, önvezető autók és a robotsakkoktatók erőszakos cselekményei megnövekedtek, többször sérülést okoznak az embereknek, épp ezért kérdőjelezik meg egyre többen az új technológia gyors integrációját.

Úgy tudni, hogy a Tesla gyárban valaki életét is vesztette, akinek az esete egyáltalán nem szerepel a jelentésben. Orvosszakértő jelentése szerint az áldozat egy építőmunkás, egy Antelmo Ramírez nevű vállalkozó volt, aki hőguta következtében vesztette életét, miközben segített felépíteni a Tesla több mint 2000 hektáros Giga texasi gyárát.

„A dolgozók arról számolnak be, hogy amikor képzésre volt szükségük, egyszerűen PDF-fájlokat küldtek ki nekik, a tanúsítványok képeit szöveges vagy WhatsApp-on keresztül kapták meg néhány napon belül. Így elképzelhetetlen, hogy a dolgozók akár a szükséges képzést is elvégezhessék”

 - mondta Hannah Alexander, ügyvéd arról, hogy milyen állapotok uralkodnak valójában a Tesla gyárában. 

(Forrás: Daily Mail)

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás