promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Gmail-es vagy? Váratlan változás, a Google nem vár tovább
Borítókép:  SOPA Images/SIPA/2305050952/Profimedia
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Sokan észre fogják venni a Google újítását, mivel drasztikusan kevesebb lehet a levelük.

Az email (és persze az egyik legfontosabb rendszer, a Gmail) a 21. századra megkerülhetetlen része lett életünknek, nem tudunk már az online levelezésünk nélkül naprakészek és jól informáltak lenne, illetve a munkában is megkerülhetetlen a zökkenőmentes kommunikációhoz. A Google természetesen éppen ezért azon van, hogy növelje a biztonságérzetünket, hogy lássuk, nagyon nehéz lehet feltörni az egyes fiókokat, illetve a cég attól is próbál minket óvni, hogy kéretlen levelek landoljanak a postaládáinkba, köztük olyanok is, amelyek direkt arra hajtanak, hogy átverjenek minket, adathalász és csalárd módon próbálják elszedni legfontosabb kincseinket,

az adatainkat.

Nos, az elmúlt időszakban tényleg nagyon sok biztonsági váltás következett be, miközben, hogy másokat is védjen a Google, elkezdték törölne az inaktív fiókokat pár nappal ezelőtt, erről pedig részletesebben is írtunk egy cikkben, hogy kiknek kell elsőrendűen figyelni erre, mely fiókok törlésével kezdik, és hogy tudunk tenni ellene.

De mi jön most, min változtat megint a techóriás Google a Gmail kapcsán?

Mint arról a HVG is beszámolt a 9to5Google alapján a Google a szűrőjén csavar most egyet, így pedig drámaian megnő majd a hatékonysága, több levél kerülhet tehát spambe, és valószínűleg azok, amelyek amúgy iss kéretlenek lennének, de sok még átjutott a szűrőn, és egyenesen a rendes leveleink közé került.

Ez a Google egy új megoldása, RETVec-nek hívják a szoftvert, amely a hatékonyságot növelheti a cég beszámolói szerint, 38 százalékkal hatékonyabban szűri ki a kéretlen leveleket, amelyek beérkeznek hozzánk.

A cikkben amúgy arról írnak, hogy a hozzánk érkező levelek gyakran próbálják átverni a Google szűrőit, gyakran homoglifákkal, illetve hasonló megoldásokkal, láthatatlan karakterekkel, de most a Google rájuk is lecsaphat ebben az új szisztémában. A rendszert amúgy már hosszú ideje tesztelik, és a beszámolók szerint rendkívül hatékony volt eddig.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás