promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
OTP-s vagy? Nagyon komoly figyelmeztetés érkezett, nagy baj is lehet a végén
Borítókép:  Profimedia/illusztráció
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Fontos hírek érkeztek, amelyekről fontos, hogy tudj.

Az utóbbi időben elképesztően sok közlemény és figyelmeztetés érkezett az online térben, amelyek arra intenek minket, hogy nagyon óvatosan járjunk el, hiszen az adathalászók és a csalók már egyre szofisztikáltabb megoldásokkal próbálnak a legfontosabb dolgaink, tulajdonaink, így pedig az adataink után nyúlni, a digitális megoldásokkal pedig mindezt úgy tehetik meg, hogy észre sem vesszük ezeket, ha megtörténik a baj, merthogy nem járunk el körültekintően. Szerencsére manapság már számos olyan információs anyag áll a rendelkezésünkre többek között a Youtube-on is, amelyek segítségével felkészülhetünk arra, hogy megvédjük magunkat.

Az elmúlt időszakban pedig a Google és a Gmail is nagyon sokat tesz azért, hoyg adatainkat a lehető legnagyobb biztonságban tudhassuk az adathalász csaloktól, így ezeken a felületeken is nagyon sok a felvilágosító anyag már.

Többek között az OTP YouTube-felületén is láthatunk ilyen információs videókat:

Az Én pénzem most egy újabb csalási próbálkozásra hívja fel a figyelmet, amely Facebook-on terjed, és a csalók az OTP Bank nevével élnek vissza. A csalás keretében egy hirdetésnek tűnő felületet találunk, majd azzal csábítanak minket, hogy 50 ezer forintot kaphatunk, ha kitöltjük a kérdőívet. Ám szenzitív adatokat kérnek tőlünk, amelyekkel hozzáférhetnek a bakkártyánkhoz is.

A portál megkereste az OTP Bankot, akik azt javasolták, hogy ne kattintsunk a linkre, az OTP Bank felhívta arra is a figyelmet, hogy nem indítottak pénzjutalommal járó kutatást.

Az üzenet természetesen másoknál is megjelenhetnek, így bárkire kivethetik a karmaikat a csalók. Mint írják az Én pénzem lapnak az OTP-től, ha valaki megadta adatait, akkor forduljon a saját számlavezető bankjához.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás