promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Idegen élet nyomaira bukkantak Európa szélén, a tenger mélyén - megdöbbentő titkokat rejt a vízrengeteg alján felfedezett objektum
Borítókép:  Youtube
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A rejtélyes felfedezés már több mint tíz éve izgatja a kutatók fantáziáját.​

Már több mint egy évtizede lázban tartja a tudósokat egy a Balti-tenger mélyén fekvő titokzatos objektum. 

Még 2012-ben svéd felfedezők kezdték el vizsgálni a mélytengeri hajótest a rejtélyét. Akkor a FoxNews-nak fotókat is küldtek a felfedezésről. A csapattól kapott digitális képek azt mutatták, hogy a Balti-tenger hullámai alatt Svédország és Finnország között található objektum akár valamiféle természetes, geológiai képződmény is lehet, ám nem zárható ki az sem, hogy egy földönkívüli tárgy maradványai rejtőzhetnek több ezer méter mélyen.

Szerintünk nem egy idegen űrhajóról van szó, mivel nem fémből van, kivéve ha az idegenek úgy döntöttek, hogy hajóikat meteorszerű sziklákból készítik. Végülis ki mondta, hogy fémet kellett használniuk? Ez a felfedezés sok kérdést vetett fel

  – nyilatkozta akkor Peter Lindberg, az Ocean Explorer csapatának vezetője.

2012. június 1-től kezdődően Lindberg és partnere, Dennis Asberg, valamint más tudósok és búvárok 12 napon keresztül vizsgálták a Balti-tenger alatti 200 méter széles objektumot, amelyet egy évvel korábban fedeztek fel először a tenger mélyén.

A tudósok megvizsgálták az expedíció alatt készült felvételeket, de úgy tűnik és arra jutottak hogy a hajónak kinéző képződmény a jégkorszak előtti időszakból származik,  semmiféle jel nem utal ugyanis arra, hogy a civilizált világunkból származik. Így felmerül az is, hogy akár földönkívüliektől is származhat.

A felfedezésben az a furcsa, hogy például nincs iszap a sziklán; általában iszap borítja a tenger fenekén. Még érdekesebb, hogy a látszólag természetes képződménynél, hogy a fő objektum korong alakú, és úgy tűnik, hogy építési vonalak vannak rajta, mintha valaki szándékosan így akarta volna hogy kinézzen

– tette hozzá Lindberg

A rejtélyt tovább fokozza, hogy a képeken úgy tűnt, hogy egy oszlop tartja a 60 méter széles tárgyat, de a tudósók szerint felmerül a kérdés, hogy ha egy intelligens életforma épített egy űrhajót, akkor azt miért kőből vagy korallból tették. 

A tudósok felfedezése után az emberek elkezdtek azon gondolkodni, hogy akár földönkívüli élet is lehet a tenger mélyén, a titokzatos objektum pontos eredetét azonban azóta sem sikerült megfejteni.

A rejtélyes tárgy azóta is nagyon foglalkoztatja a kutatókat, olyannyira hogy nemrégiben egy csapat újra megkísérelte felfedezni a tenger mélyen fekvő hajó eredetét. Erről egy egyórás dokumentumfilmet is készítettek, amit már több mint kétmillióan láttak a Youtube-on. Ha téged is érdekel mire jutottak a tudósok, tekintsd meg az alábbi videót!

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás