promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
8,8 milliárd éves rádiójelek érkeztek a világűrből, egy idegen civilizáció üzent nekünk?
Borítókép:  Illusztráció / Profimedia
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A tudósoknak sikerült megfejteniük a titokzatos rádiójelek rejtélyét.

Nagyon sokan hisznek a földönkívüliek létezésében, hiszen egyesek szerint egyenesen nevetséges azt gondolni, hogy az egész világűrben csak a Földön voltak olyan körülmények, hogy kialakulhasson értelmes élet. Persze megdönthetetlen bizonyíték még mindig nincs az űrlények létezésére, de mindig akad valami, ami izgalommal tudja eltölteni azokat, akik hisznek bennük – ilyen például, hogy a Pentagon sem tud magyarázatot adni számos UFO-észlelésre:

Nemrég olyan dolog történt, ami nemcsak a földönkívüliek híveit, hanem a tudósokat is szinte letaglózta, ugyanis rejtélyes rádiójeleket fogtak, amik persze egyből beindították a fantáziát, hiszen sokan rögtön azt mondták, hogy egy idegen civilizáció akarja így felvenni velünk a kapcsolatot – hiába mondta már a NASA, hogy erre kevés az esély, mert ha lenne egy ilyen fejlett civilizáció, akkor az valószínűleg már elpusztította volna magát.

Most az egyik kanadai egyetem szakértőinek sikerült megfejteniük a titokzatos rádiójelek eredetét, ugyanis kiderült, hogy a jelek 8,8 milliárd évvel korábbról érkeztek a múltból, egészen konkrétan egy hidrogénfelhőből jöttek.

Vagyis nem egy idegen civilizáció vészjósló üzenetéről van szó, hanem egy olyan űrbéli jelenségről, ami már réges-rég megtörtént, mielőtt megszületett volna a Föld.

Ez persze bizonyos szempontból megnyugtató, illetve egészen izgalmas is, de az biztos, hogy sokan elkeseredtek, hiszen rengetegen reménykedtek abban, hogy a rejtélyes rádiójelek valóban az űrlényektől érkeztek – és nem csupán egy régi hidrogénfelhőből.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás